Britse minister: "Verenigd Koninkrijk heeft te veel laaggeschoolde migranten"

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

Tientallen bootvluchtelingen gestorven voor Italiaanse kust

Wannes Neukermans

Tientallen vluchtelingen, waaronder een baby, zijn omgekomen nadat hun boot op zondagochtend voor de Italiaanse kust is gezonken. Het Italiaanse persagentschap Ansa meldt dat de lichamen van de migranten zowel op het strand in Cutro, in de provincie Crotone, als in zee zijn gevonden. Het dodental kan nog stijgen omdat niet alle lichamen geborgen zijn.

Ongeveer 50 overlevenden zijn op het strand gevonden en werden onmiddellijk verzorgd door hulpverleners en medische diensten. De opvarenden van de vissersboot, waarop de migranten zich bevonden, zijn nog niet geïdentificeerd en het is niet duidelijk uit welke haven de boot vertrokken is.

In 2022 kwamen naar schatting meer dan 100.000 migranten per boot aan in Italië. Dit incident onderstreept de gevaren van de reis die veel migranten maken.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/11/grote-verdediger-van-rechten-voor-migranten-moet-uit-partij-stappen-omdat-vrouw-illegale-asielzoekers-uitbuitte/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

5 gedachten over “Tientallen bootvluchtelingen gestorven voor Italiaanse kust”

  1. Heel spijtig, maar dat zijn er die niet meer zullen betrapt worden bij winkeldiefstallen, zoals deze die niet geslaagd is bij de winkeldiefstal in Houthalen. Waarom komt er nu geen actie om deze man vrij te pleiten uit de gevangenis, waarom moet hij in de cel blijven wachten tot een onderzoekrechter hem dinsdag zal vrijpleiten, wetende dat hij geen seriedader is maar een beschermer van eigen haard en goed.

Plaats een reactie

Delen