VS leggen nieuwe sancties op aan taliban

Vrouwen in Afghanistan (Shutterstock)

Uncategorized

VS leggen nieuwe sancties op aan taliban

Wannes Neukermans

De Verenigde Staten hebben nieuwe sancties opgelegd aan de taliban als reactie op recente ‘wetten’ in Afghanistan die vrouwen verbieden om naar school te gaan of te werken. In een verklaring stelde de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken: “Ik neem actie om aanvullende visumbeperkingen op te leggen aan bepaalde huidige en voormalige leden van taliban, leden van veiligheidsgroepen en andere personen die verantwoordelijk worden geacht voor of medeplichtig zijn aan de onderdrukking van vrouwen en meisjes in Afghanistan.”

Sinds hun machtsovername in augustus 2021 hebben de radicale islamitische taliban in Afghanistan strenge beperkingen opgelegd aan vrouwen, waaronder het verbod op bepaalde banen, opleidingen en parkbezoek. Het regime besloot ook om vrouwelijke medewerkers van NGO’s te weren.

Blinken verklaarde verder dat de VS de taliban zullen blijven wijzen op “hun acties, die aanzienlijke gevolgen zullen hebben en de deur naar betere betrekkingen met de internationale gemeenschap zullen sluiten”.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/01/afghaanse-politica-die-weigerde-te-vluchten-na-machtsovername-taliban-vermoord-in-eigen-woning/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

2 gedachten over “VS leggen nieuwe sancties op aan taliban”

  1. Dat zal niets veranderen, het beleid blijft hetzelfde en de Taliban zullen geen honger lijden. Stop toch eens met jullie te bemoeien met moslimlanden, het haalt niks uit. Hervormingen moeten van binnenuit komen en dat gaat erg traag. Kijk maar naar Iran.

Plaats een reactie

Delen