'Big Brother'-deelnemer Ali Burhan: "De islam verbiedt homoseksualiteit"

Ali Burhan. Schermafbeelding: De Tafel van Vier

Uncategorized

‘Big Brother’-deelnemer Ali Burhan: “De islam verbiedt homoseksualiteit”

Anton Schelfaut

In De Roma, een concertzaal in het Antwerpse Borgerhout, zou eind deze maand een ‘Queer Iftar’ plaatsvinden, maar die wordt geannuleerd om veiligheidsredenen. Volgens ‘Big Brother’-deelnemer Ali Burhan zal homoseksualiteit binnen de islam een probleem blijven. “Mensen binnen mijn vriendengroep zouden dat nooit aanvaarden”, reageert hij in ‘De Tafel van Vier’.

Met het evenement wilden De Roma en mede-organisator Merhaba een veilige ruimte creëren waar moslims en moslima’s van een andere geaardheid of seksuele oriëntatie de iftar – de maaltijd die tijdens de ramadan na zonsondergang wordt gegeten – zouden kunnen vieren. Maar de organisatoren zien zich genoodzaakt om het evenement te annuleren, omdat het kwaad bloed zette bij “sommige moslims die geen deel uitmaken van de LGBTQIA+-community”. “Voor hen gaat deze combinatie in tegen hun geloof”, klinkt het in een Facebookbericht.

Uit verschillende signalen blijkt volgens De Roma en Merhaba dat ze de veiligheid van de deelnemers niet kunnen garanderen. “Ook al vinden we het thema en de behoeften van de betrokken deelnemers bijzonder belangrijk, hun en onze veiligheid zijn prioritair”, schrijven ze.

(Lees verder onder de tweet.)

Verbod

Homoseksualiteit binnen de islam zal volgens Ali Burhan een probleem blijven. “De islam verbiedt homoseksualiteit. Mannen en vrouwen moeten trouwen en hun gezin uitbreiden. Daarom is homoseksualiteit verboden binnen de islam”, legt hij uit in ‘De Tafel van Vier’.

Open Vld-Kamerlid Goedele Liekens, een andere tafelgast van Gert Verhulst, merkt op dat ook personen uit de LGBTQ+-gemeenschap kinderen kunnen krijgen, bijvoorbeeld via adoptie. “Ja, maar in het begin van de islam kon dat niet”, countert Burhan.

Hoewel de verdraagzaamheid binnen de islamgemeenschap ten aanzien van homoseksuelen zou zijn toegenomen, acht Burhan het onwaarschijnlijk dat er ooit sprake zal zijn van een volledige acceptie. “Binnen mijn vriendenkring wordt dat ook geweigerd. Ze zullen dat nooit accepteren”, schetst de ‘Big Brother’-deelnemer.

LGBTQ+-personen zouden volgens Burhan uit zijn vriendengroep worden gegooid. “Ons geloof is daar heel streng op”, besluit hij. “Niemand accepteert dat. Het is best dat je zoiets voor jezelf houdt.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

37 gedachten over “‘Big Brother’-deelnemer Ali Burhan: “De islam verbiedt homoseksualiteit””

  1. Op de website van de Roma: “In 2020 ontvangt De Roma vanwege de stad Antwerpen een structurele werkingssubsidie van € 800.000. Daarnaast doet De Roma een beroep op kleinere projectmatige subsidies vanwege het district Borgerhout. Subsidies maken momenteel 16% uit van de omzet van De Roma.” Die Merhaba krijgt dan weer 172717,05 euro subsidies van de Vlaamse regering. Moslimhomo’s mogen wat mij betreft feestjes organiseren tot ze er bij neervallen maar waarom moet dit weer uit de zak van de belastingbetaler komen?

  2. Neen Goedele, homoseksuele mannen of vrouwen kunnen geen kinderen krijgen als koppel. Enkel heteroseksuele koppels kunnen kinderen krijgen met de persoon waar ze van houden. Men kan dat als koppel zonder al te veel moeite zolang de vrouw niet in haar geriatrische vruchtbaarheid zit boven haar 30 jaar en zolang de man niet bestookt wordt met oestrogeen boosters zoals bvb plastic, soja of bier, kan die zelfs over 50 jaar kinderen krijgen. Da’s niet om gemeen te zijn, maar het is gwn zo. Transgenders gebruiken hormoonblokkers die onvruchtbaar maken, of laten gwn hun baarmoeder of penis verwijderen. Dat gaat niet werken. Wat adoptie betreft. Kinderen hebben recht op een vader en een moeder. Twee moeders zijn te neurotisch voor een adoptiekind en twee vaders is ook geen goed idee, als je weet dat de apenpokken onlangs op een kleuter werden overgedragen in de VS. Da’s niet van samen liedjes te zingen rond het kampvuur. We gaan een streep in het zand moeten trekken en zeggen tot hier en niet verder. Het volgende is namelijk dat je straks verplicht wordt als ouders om je kinderen naar de drag queen te sturen voor verhaaltjes en dat een man van middelbare leeftijd met je kinderen naar het toilet wilt omdat je inclusief moet zijn of je wordt opgesloten in de gevangenis. Dan hebben de papa’s van die kinderen geen andere keus meer dan geweld te gebruiken, en dat zullen ze, tegen de staat en tegen de verziekte maatschappij, dus daarom gaan we ff niet inclusief zijn.

  3. Ik aanvaard ook geen moslims maar ik word wel gedwongen er mee samen te leven. Ik vervloek diegenen die de Islam als godsdienst hebben erkend. Waarom wordt het haatboek, de koran, eigenlijk niet verboden?

  4. Nergens in de koran staat het woord homo of halal, zelfs het woord schaap staat er niet in, enkel in hoofdstuk 2 staat er dat ze een koe moeten slachten en in 2/24 staat er duidelijk dat ze de ongelovigen moeten doden en als brandstof gebruiken ze mensen en stenen. Deze middag nog een discussie gehad met iemand die morgen volgens de ramadan wil leven maar ze b lijven steeds ontkennen dat de koran oproept om de ongelovigen te doden ondanks dat het er wel instaat. Zoek maar eens op het internet koran 2/24, word gesubsidieerd door de vld en andere extreem linkse partijen.

  5. Ik kan alleen reageren vanuit Saoedi Arabisch perspectief, ik heb in dat land gewoond en kom er nog zeer regelmatig. Ali Burhan heeft gelijk: de islam verbiedt homoseksualiteit, zowel voor mannen als vrouwen. Maar de islam is niet de enige factor. Homoseksualiteit wordt veroordeeld door religieuze teksten, de koran en de hadiths, maar evengoed door de traditie (Sunna). Homoseksualiteit werd ook veroordeeld in de Maghreb die in de beginjaren van de islam nog geen islamitische landen waren. De hoofdregel luidt: “Bestraft zal worden diegene die z’n lichaam misbruikt voor een illegale activiteit of voor onzedige seks. Diegene doet Allah en zijn heiligen boos worden”. Seks tussen mannen, in feite bestond het al tijdens de veldtochten van de Profeet. De lange militaire expedities leidden onvermijdelijk tot vleselijke lusten, en door de afwezigheid van vrouwen ontstond er een enorme homoseksualiteit. Als souvenir aan het volk van Loth wordt correct gezien homoseksualiteit luthiya/luathiya, tassabbub, of ‘ata, ‘itaya genoemd. NIET minder dan 35 koranversen, verdeeld over 7 souras (VII, XI, XXI, XXII, XXVI, XXVII, XXIV) zijn gewijd aan homoseksualiteit. Het valt dus onder de zonden die de islam verbiedt onder de naam ‘zina’. In Saoedi Arabië staat op homoseksualiteit de doodstraf. Maar die wordt vrijwel nooit voltrokken. Volgens de koran moeten daarvoor vier getuigen de verboden daad aanschouwen, en dat laat zich in de praktijk goed vermijden. Wat de Roma betreft, leven we in België, of volgen we wat de islam en hun verboden betreft, de volgens de moslims wereldwijd geldende regels van de koran en de rechtsspraak uit de sharia?

  6. Homosexualiteit wordt door de koran wel degelijk veroordeeld in 7:80-84: “And [We had sent] Lot when he said to his people, “Do you commit such immorality as no one has preceded you with from among the worlds?
    Indeed, you approach men with desire, instead of women. Rather, you are a transgressing people.”
    But the answer of his people was only that they said, “Evict them from your city! Indeed, they are men who keep themselves pure.”
    So We saved him and his family, except for his wife; she was of those who remained [with the evildoers].
    And We rained upon them a rain [of stones]. Then see how was the end of the criminals”
    Dit vers wordt door moslims aangehaald om steniging van homo’s te verantwoorden. Anderzijds schrijft de sharia voor dat homo’s van een hoog gebouw gesmeten moeten worden. Er zijn gevallen bekend dat homo’s van een gebouw gesmeten werden en het lijk vervolgens nog eens gestenigd om zeker te zijn dat de executie conform de goddelijke wil was.

  7. Godsdiensten zijn bijna allemaal verwerpelijke ideologieën, die niets dat miserie veroorzaakt hebben. Nog geen 60 jaar geleden had de katholieke ideologie een belangrijke invloed op ons dagelijks leven. Uiteindelijk hebben we deze onzin links laten liggen, de godsdienst moest zich aanpassen en verloor haar invloed in Europa. Het verschil met de islam is enkel dat niemand zich durft te verzetten en de islam als ideologie zijn gang kan blijven gaan, zelfs met de steun van Europa. Meer nog, ze verspreid zich razendsnel over de hele wereld. Het is nochtans meermaals gebleken wat het gevaar van een dergelijke ideologie kan zijn, zeker binnen de radicale strekkingen. De verwevenheid met de politiek, de ongelijkheid tussen man en vrouw, het recht om ongelovigen te doden en noem maar op, het is helaas nog altijd allemaal aanwezig in deze zgn religie.

  8. Wat mij nog het meest verbaasd,is dat er Islamitische ‘alphabet people’ zijn die zich tóch nog blijven vastklampen aan de Islam en zijn Koran,ondanks de haat tegenover hen vanuit die kant.Moest ik lid zijn van die gemeenschap én alfabet persoon,ik stak dat haatboekje in brand,en de Ramadan en die Iftar konden me gestolen worden.Nog maar eens een bewijs dat de indoctrine héél diep zit als je jezelf blijft vastklampen aan een boek van 1600 jaar oud,zélfs als gehate LGBTQ+-persoon door uw geloofsgenoten.

  9. 1600 jaar oud, dat klopt, maar… hoe dacht men er in België, de VS en tal van andere christelijke Europese landen er nog maar 60 jaar geleden over? Dat vergeten we wel eens…

  10. Dat klopt,maar er werd zelfs in die tijd niet opgeroepen om niet-hetero’s van de daken te gooien en te stenigen.Wanneer denkt u dat de Islam dat uit de Koran gaat schrappen?De laatste massa-moordpartijen die het Christelijk geloof officiëel propagandeerde,dateren van de Inquisitie,een dikke 500 jaar geleden in plaats van 60.

  11. Niet alleen de islam. Op de schoolbanken (vrij onderwijs) leerde ik dat homosexualiteit onnatuurlijk was. Waar ligt trouwens de grens tussen pedofilie en homosexualiteit?

  12. Klein, héél klein van jou om op de persoon te spelen. Hier laat je zien dat je geen debat aan kunt. Het is correct dat het een dikke 500 jaar geleden is en geen zestig! Langs de andere kant mogen we zeker onze Christelijke cultuur niet ontkennen, temeer omdat zij de verlichting mogelijk heeft gemaakt.

  13. Werp niet altijd de steen naar de islam. Ook voor christenen en joden is homoseksualiteit een zonde en daar is niets aan te veranderen. Ook de natuurwet verander je niet. Het is niet omdat in onze huidige afgestompte maatschappij het goede als kwaad wordt voorgesteld en het kwade als goed, dat men zich daaraan blindelings moet onderwerpen.

  14. Had iemand van VB iets dergelijks gezegd, of had men het sluiten van dat feestje in de Roma kunnen in de schoenen van VB schuiven, het kot was weer te klein. Nu zwijgt links omdat moslims wel mogen discrimineren en haattaal verspreiden, en SSomers….twee maten en twee gewichten en vooral een dubbele agenda. Daarmee moet Vlaanderen het de dag van vandaag stellen.

  15. Unia is er voor de Vlaamse hetero blanke mannen te viseren, niets meer niets minder. Niemand bij unia zal het aandurven de islam ook maar een strobreed in de weg te leggen, zelfs niet als moslims flagrant discrimineren en onderdrukken.

  16. Het verschil is dat moslims strikt volgens hun religies boeksken wensen te leven (of moeten beter gezegd).
    Wij christenen doen dat gelukkig niet meer.
    Of vindt u dat homo’s moeten gestenigd worden omdat Paulus dat zou gezegd hebben?

  17. Wij zijn mettertijd slimmer geworden.Hoeveel ‘Christenen’ hebben die achterlijke uitspraak van Paulus nog ter harte genomen de laatste 500 jaar?Al die onzin werd in een andere tijdsgeest geschreven,aan het begin van de moderne beschaving.Iedereen die zich nu nog letterlijk vastklampt aan een Bijbel,Tora of Koran,blijft in dat verleden hangen.

  18. De Bijbel en de Thora verbieden dat eveneens, blijkbaar omdat God-Jaweh-Allah-MoederNatuur de endeldarm als onderdeel van het spijsverteringsstelsel geschapen heeft en dus helemaal niet als element van het voortplantingssysteem. Elke bioloog kan bevestigen dat de enige functie van de endeldarm inderdaad is de faeces te helpen lozen, wat sommigen niet lijken te willen begrijpen, zij doen maar….

  19. Gert beweert terloops dat het Christelijk geloof dit wel tolereert !!!! Hoe bedenkt hij het ; hij heeft duidelijk de Bijbel niet gelezen. Dergelijke bewering is pure & onversneden desinformerende PoCo-propaganda geïnspireerd door woke kolder.

  20. Aanzetten tot haat en discriminatie ? Google eens : “Hate Speech Non believers according to the Qur’an”
    onder “afbeeldingen” staan er ettelijke verzen opgelijst.

  21. Bedoelt u de “LGTB+ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ” zodat u niet per vergissing toch iemand “discriminatoir”(sic) zou uitsluiten ? Want u beseft immers ook dat het uiterst dunne PoCo-woordenboek slechts drie woorden bevat ; “discriminatie, racisme, inclusie” . Door herhaaldelijk gebruik, heu… misbruik te maken van deze drie kernwoorden kan PoCo-journaille een massa gazettenpraat uit hun Linkse duim zuigen en laten publiceren in de uit ONS belastinggeld volkomen overgesubsidieerde, indoctrinerende PoCo-Regime pers.

  22. en dan ben je , net als bij die andere sekte Jehova, je hele familie, vrienden, ouders, mogelijk werk, …. kwijt : kortom een paria.
    En dat is het systeem wat elke godsdienst/sekte hanteert. Anders lopen ze massaal leeg.

Plaats een reactie

Delen