Niets gestemd omdat te weinig Kamerleden komen opdagen

Leeg federaal parlement. Shutterstock

Uncategorized

ACV-voorzitter Marc Leemans verwijt cd&v haar prioriteiten niet juist te kiezen

Wannes Neukermans

Marc Leemans, de ACV-voorzitter die binnenkort zichzelf zal laten ontslaan om op die manier met brugpensioen te kunnen, verwijt de cd&v haar prioriteiten niet juist te kiezen. Volgens hem doet de partij te weinig om de wachttijden in de zorg in te korten. Op Twitter wordt misnoegd gereageerd op Leemans. “Het geïnstitutionaliseerde profitariaat spreekt”, klinkt het.

Vlaams volksvertegenwoordiger Robrecht Bothuyne (cd&v) meldde via Twitter dat (tien)duizenden Vlamingen moeten wachten op beloofde financiële steun voor hun zonnepanelen-investeringen, en dat de Vlaamse overheid daar iets aan moest doen.

Sociale fraude

ACV-voorzitter Marc Leemans reageerde op die tweet: “Vergeet ook de jarenlange wachttijden in de zorg niet voor duizenden Vlamingen. Kwestie van prioriteiten goed te kiezen, zelfs voor decennialange regeringspartijen.”

Niet het feit dat Leemans – overigens volledig naast de kwestie – reageert is hier opvallend. Het is wel opvallend dat hij dit doet tijdens de week dat bekend raakte dat ACV Leemans kunstmatig zal ontslaan, zodat hij op brugpensioen kan. Een vorm van sociale fraude, volgens velen. Op zijn eigen “ontslag” reageerde hij vooralsnog niet.

“Mocht er minder oneigenlijk gebruik zijn van de sociale zekerheid, dan konden we die wachtlijsten veel sneller wegwerken”, reageert Vlaams parlementslid Axel Ronse (N-VA). “Schrijnend dat mijnheer Leemans nog gelooft dat hij in de positie staat om ons lesjes te leren”, klinkt het bij cd&v-lid Thibo Temmerman.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/03/acv-zal-voorzitter-marc-leemans-kunstmatig-ontslagen-zodat-hij-op-brugpensioen-kan-sociale-fraude/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

5 gedachten over “ACV-voorzitter Marc Leemans verwijt cd&v haar prioriteiten niet juist te kiezen”

  1. Alles wat iemand die de belastingbetaler oplicht moet je met rotsblok zout nemen. Ik vertrouw alvast die bedrieger voor geen haar. Best dat hij niet in de onderhandelingen zit voor de boeren. Zijn prioriteit zou zijn: hoeveel krijg ik eruit als ik wat voorligt teken.

  2. Als men spreekt over prioriteiten, daar is de politieke kaste al een tijd van het padje af. Zij hebben al een poos iedere voeling met de brede bevolking verloren. Men zou voor minder gaan geloven dat ze de bevelen van het WEF klakkeloos uitvoeren.
    Ook de media heeft meer dan boter op het hoofd. Voor een paar zilverlingen zich laten omkopen. Niemand die het groot achterliggende plaatje weet te schetsen.
    Hoe is het zover kunnen komen?

Plaats een reactie

Delen