Dyab Abou Jahjah: "Ik zal de eerste zijn om Vlaanderen met een kalasjnikov te verdedigen tegen een invasie"

Dyab Abou Jahjah. Photo News

Uncategorized

Dyab Abou Jahjah: “Ik zal de eerste zijn om Vlaanderen met een kalasjnikov te verdedigen tegen een invasie”

Anton Schelfaut

Opiniemaker Dyab Abou Jahjah zal naar eigen zeggen de eerste zijn om Vlaanderen en zijn liberale democratie met een kalasjnikov te verdedigen tegen een invasie. Dat heeft hij gezegd tijdens een debat over de ‘omvolking’ van Vlaanderen met Vlaams Parlementslid Filip Dewinter (Vlaams Belang).

In hotel De Basiliek in Edegem kruisten opiniemaker Dyab Abou Jahjah en Vlaams Parlementslid Filip Dewinter (VB) maandagavond op uitnodiging van de Debatclub de intellectuele degens over de vermeende omvolking van Vlaanderen.

Abou Jahjah wees tijdens het debat meermaals op het belang van de liberale democratie, een mooi systeem waaraan we volgens hem koste wat het kost moeten vasthouden, “ook al is het niet perfect en hapert het soms”. Hij is van mening dat de liberale democratie ons het beste in staat stelt om de vele uitdagingen waarmee we geconfronteerd worden, zoals de klimaatverandering, immigratie en overbevolking, het hoofd te bieden.

Kalasjnikov

Daarom verzet Abou Jahjah zich tegen de idee dat Russisch president Vladimir Poetin de juiste keuze zou hebben gemaakt door Oekraïne binnen te vallen, om zijn land te beschermen tegen het ‘verderfelijke’ Westen en zijn liberale democratie. Dat Oekraïne tegen alle verwachtingen in stand heeft weten te houden tegen de Russische beer, sterkt hem in zijn overtuiging dat de liberale democratie superieur is aan een systeem dat gebaseerd is op angst.

Als het ooit zover zou komen, zal Abou Jahjah naar eigen zeggen de eerste zijn om “met een kalasjnikov” Vlaanderen en de liberale democratie te verdedigen tegen een invasie. “En u weet dat ik dat goed kan”, voegt hij daar met een kwinkslag aan toe. “Maar zover is het gelukkig nog niet en ik hoop dat dat zo blijft”, besluit hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

20 gedachten over “Dyab Abou Jahjah: “Ik zal de eerste zijn om Vlaanderen met een kalasjnikov te verdedigen tegen een invasie””

  1. Waarom sleurt een inwijkeling als Dyab Abou Jahjah de oorlog in Oekraïne erbij, dit is totaal naast de kwestie. Tenzij hij hiermee wil zeggen dat ook wij een invasie kennen van niet democratische krachten, die meestal op zoek zijn naar een sociale bescherming, waartoe ze niet hebben bijgedragen. Vandaag nog werd er (weer) een islamistische aanslag verijdeld, maar hoeveel blijven er onder de radar ? Tijd voor een ander migratiebeleid met opvang in de regio.

  2. Democratie is: Een regering van het volk, door het volk, voor het volk. (Abraham Lincoln).
    Een land is democratisch als het volk het recht heeft zijn eigen regering te kiezen (Francis Fukuyama).
    België en Vlaanderen voldoen niet aan de grondvoorwaarden om als democratie erkend te worden. België en zijn filiale Vlaanderen staan onder curatele van de particratie. Alhier kiest de kiezer voor volksvertegenwoordigers die in het parlement (sic) gebonden zijn door de zwijgplicht van haar partijvoorzitters (resic). De kiezer wikt en de junta van de partijvoorzitters beschikt. Recent moest minister-president Jan Jambon (N-VA) zich wenden tot de partijvoorzitters (extra-parlementair orgaan), ipv tot het parlement, om zijn geparalyseerde regering opnieuw in beweging te krijgen. De link tussen democratie en liberalisme is alleszins niet van toepassing in Vlaanderen en België. Hier ten lande is “fake democratie” beter op zijn plaats. Ter herinnering: de onafhankelijkheid van Belgique werd in 1831 gestemd door 4 % van de Belgen (katholieken en liberalen). IL faut le le faire. Heden dage zou men bij zo’n resultaat spreken van een staatsgreep.

  3. Ach …. die “liberale democratie”, waar is die precies ? Ik heb er nog niks van gezien in Vlaanderen. Wel heel veel toneel en politiek theater. Er is meer échte democratie in China dan in alle west Europese landen samen.

  4. 100% akkoord, NVA heeft nog heel wat te leren over het fenomeen democratie. Hitler en Stalin waren geen voorbeelden dus beter deze politici nu al duidelijk te maken dat dit geen voorbeelden zijn, alhoewel hun acties in de Vlaamse regering duidelijk tonen dat ze wel die richting uitgaan.

  5. Zou Abu jahjah ook hetzelfde zeggen als moslims, zoals vandaag weer eens werd bewezen, de wapens zouden opnemen tegen onze maatschappij? Was dat de man niet die in een terroristenstaat evenzo met een AK47 stond te zwaaien of zijn dit “jeugdzonden” die Filip Dewinter ook gemaakt heeft maar die hen niet en nooit “vergeven” worden?

  6. “Democrazy” is een farce en camouflagenet gedrapeerd over onze tricolore “Lobbycratie” want Lobbies bepalen immers elk beleid in praktijk, de voorbeelden zijn legio !

  7. Iets zegt me dat Oeigoeren, Tibetanen, Falung-dafanaanhangers en de inwoners van de Xinjiangkampen toch net ietsje minder enthousiast zijn over de democratie in het gele arbeidersparadijs.

  8. Het is misschien juist dat wat hij wil zeggen. Vergeet niet dat intussen sommige allochtonen van kamp wisselden! Een Marokkaanse buur van mij sakkerde onlangs over de asiel zoekende profiteurs die denken hier te kunnen leven zonder werken! Ook een Bulgaar deed eens uitgebreid zijn beklag…Ik wist niet wat ik hoorde! Allochtonen die vrezen door allochtonen bestolen te worden! Welkom in de nieuwe wereld!

  9. Zou er één enkele staat ter wereld zijn waar moslims met andersgelovigen en met humanisten
    tegen heug en meug dienen samen te leven, waar er geen wrijvingen of conflicten zouden zijn ?
    Ik bedoel hier op aarde en niet op Terra Bis in de Nevelen van Andromeda. Google zelf eens ; “Quran hate speech” en lees die verzen zelf, ze staan in elke Koran vermeld, ik heb ze er dan ook ter controle achteraf in opgezocht. Nochtans wordt de Islam religie blijkbaar sinds 1974 gesubsidieerd in onze tricolore, democratische farce staat. Begrijpe wie kan, dus al wie woke geïndoctrineerd werd met PoCo-propaganda.

Plaats een reactie

Delen