NMBS wil treinrit 10 procent duurder maken

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

Een op twintig treinen (4.711) afgeschaft in februari

Wannes Neukermans

In februari lag de stiptheid van de treinen opnieuw lager dan een jaar eerder. De afgeschafte treinen meegerekend, bedroeg de stiptheid 82,4 procent. Meer dan een op de zes treinen reed dus met minstens zes minuten vertraging, of werd volledig afgeschaft.

De cijfers werden woensdag gepubliceerd op de website van spoornetbeheerder Infrabel. Daaruit blijkt dat in februari 86,2 procent van de binnenlandse reizigerstreinen op tijd of met een vertraging van maximaal zes minuten aankwam in Brussel of het eindstation. Een jaar eerder was dat nog 91,1 procent.

Dat is zonder de afgeschafte treinen mee te rekenen. Tijdens de maand februari werden 4.711 treinen volledig of gedeeltelijk afgeschaft. Dat komt overeen met een op de twintig treinen (5,2 procent). De stiptheid inclusief de afgeschafte treinen bedroeg in februari 82,4 procent, tegen 87,5 procent een jaar eerder.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/06/meeste-belgische-treinen-in-handen-van-dubieuze-amerikaanse-trusts/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

1 gedachte over “Een op twintig treinen (4.711) afgeschaft in februari”

  1. Hebben we er al eens aan gedacht om een belangrijke treinverbinding te verkopen aan China. China heeft na Japan de meest stipt rijdende treinen. China heeft ‘swerelds snelste en meest moderne treinen. De nieuwe HST verbinding tussen Boedapest (Hongarije) en Belgrado (Servie) wordt op dit moment aangelegd door Chinese bedrijven.

Plaats een reactie

Delen