Binnenland politiek

El Kaouakibi verschijnt voor het eerst sinds ziekteverlof terug in media

Wannes Neukermans

Onafhankelijk Vlaams Parlementslid Sihame El Kaouakibi gaf voor het eerst sinds haar vertrek wegens ziekte uit het parlement een interview, in de ‘Behaved’-podcast op YouTube. El Kaouakibi weigert voorlopig elk gesprek met reguliere media, en ook aan ’t Pallieterke wilde ze voorlopig nog geen interview geven. Het gesprek in de podcast werd een klaagzang over hoe al haar inzet verloren is gegaan en hoe de media haar hebben ‘gecanceld’.

El Kaouakibi heeft een ‘trial by media’ ondergaan en is schuldig bevonden, terwijl de rechter daar nog niet heeft over geoordeeld. Zo omschrijft de politica haar eigen situatie. “Onafhankelijke rapporten zeggen dat meer dan zestig procent van de berichtgeving niet vermeldde dat ik verdacht werd of dat er nog een onderzoek lopende was”, aldus het parlementslid. Van waar die onafhankelijke rapporten komen, vermeldt El Kaouakibi niet.

Haatpropaganda

“Ik begrijp dat mensen mij kwalijk nemen dat ik zweeg, maar ik mocht niet zeggen”, vertelde El Kaouakibi ook over haar onderzoek. Maar dat klopt niet, volgens verschillende juristen op Twitter. Voor advocaten en verdachten geldt die zwijgplicht in dit geval namelijk niet.

Voorts vertelde El Kaouakibi in de podcast ook over de “haatpropaganda” tegen haar en de mensen die haar nog steunden. “Mensen durven zich nu weer uitspreken, maar toen werd je monddood gemaakt.”

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/02/el-kaouakibi-verwijt-vlaams-parlement-haar-terugkeer-tegen-te-werken-deze-strijd-is-niet-enkel-voor-mij/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

7 gedachten over “El Kaouakibi verschijnt voor het eerst sinds ziekteverlof terug in media”

  1. En geen enkele partij roept een cordon uit tegen deze fraudeur en de sjoemelende vld’ers terwijl het Vlaams Belang nog niet eens gefraudeerd of gediscrimineerd heeft. Om de postjes en de poen is het te doen.

  2. Ze zal het draaien, keren en schudden tot haar toekomstige veroordeling als…. “racistisch”‘(sic) zal gecatalogeerd worden door PoCo-journaille. Alle middelen worden immers “goed” geacht ter PoCo-propaganda door onze volkomen over-gesubsidieerde desinformatie media. De voorbeelden zijn legio.

  3. Is er niemand die het vreemd vindt dat deze zaak nog steeds niet voor de rechtbank is gekomen? Justitie is nog nooit zo gepolitiseerd geweest, en El kouakibi was van dezelfde partij als de minister van justitie, een jaar voor de verkiezingen…verder moeten we het niet zoeken zeker?

  4. Beste posters,ik hoop dat dit tot volgend jaar februari uitgerokken wordt,een maand voor de verkiezingen en laat ons in één moeite het ARCO-dossier opnieuw op tafel leggen want daar zijn er nu ook nog altijd cvp gedupeerden,de cvp-top , swiggers en beweging.net hadden mss hun hoop gezet op COVID om zoveel mogelijk dode oudjes te hebben zodat ze die al niet moesten uitkeren wegens dood.De vld en de cvp ,geld en postjes ze hebben zelfs ene kris peeters een gouden job gegeven,kennis was niet vereist.

Plaats een reactie

Delen