Afbeelding illustratief. Foto Shutterstock

Afbeelding illustratief. Foto Shutterstock

Uncategorized

Federale politie rijdt maximaal 100 km/u om energie te besparen

Simon Segers

Met het ‘Federale Winterplan’ komt de federale politie met een reeks verregaande maatregelen om de energiekosten te drukken. Hoewel de vakbonden zich als sinds december verzetten tegen het plan, werd het nu dus toch ingevoerd.

Politievoertuigen die die niet betrokken zijn bij een dringende interventie worden verzocht om een “ecologische rijstijl te handhaven”. Concreet mogen de agenten niet sneller dan 100 kilometer per uur rijden op de snelwegen. Verder mag het personeel ook niet langer gebruikmaken van de werkfaciliteiten om persoonlijke elektrische voertuigen op te laden. Gebruik van liften, verlichting en verwarming wordt zoveel mogelijk ontmoedigd; zo mogen de kantoorgebouwen maximaal 19 graden zijn tijdens de werkuren, en slechts 14 buiten de openingsuren.

Platte batterij

Volgens Joery Dehaes van vakbond ACV is er momenteel al sprake van personeel dat met een muts op het hoofd en een deken op de schoot moet werken om de koude te trotseren. “De federale politie wil zich heel graag voordoen als een moderne werkgever, maar dat is ze niet”, sprak hij. “Helemaal niet. Jarenlang geleden werd er geopperd om de gebouwen beter te isoleren en om zonnepanelen te leggen. Dat kostte natuurlijk te veel, maar het resultaat is nu dat het personeel in de kou zit en met een platte batterij in de elektrische fiets naar huis moet. Het is om te huilen en het personeel krijgt nu echt genoeg van die capriolen om de federale politie onaantrekkelijk te maken en kapot te besparen”, aldus de vakbondsman.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

9 gedachten over “Federale politie rijdt maximaal 100 km/u om energie te besparen”

  1. Tiens, ik heb de beelden dat de politie die maar al te graag boetes uitdeelt overdreven snelheid pleegt, bumperkleeft en rechts inhaalt zonder zwaailicht en sirene maar hypocriet diensthoofd bart verspeet weigert de agenten te beboeten, luc allo, politiepoeper weigert de beelden de publiceren en de slimste zag ik gisteren op de autostrade in de file met zwaailicht en sirene tegen 10 per uur tussen de linker en middenstrook terwijl de pechstrook helemaal vrij was.

  2. laat mooie annelies topless paraderen en de meest heteroseksuele mannen zullen warm lopen,lesbootjes ook moslimmetjes en negers zullen overkoken,probleem opgelost.De andere wijfjes mogen naar huis

  3. Te koud in het politiegebouw ? Ga dan in de politie -bestelwagen zitten. Daar kun je de verwarming op 22 graden zetten. En dan ben je korter bij de mensen, bij het échte werk.

  4. Een 15-tal jaren geleden, vertelde een insider me: “De Federale Politie te Gent, heeft 5 voltijdse secretaresses in dienst die, dus, een hele dag, niets anders doen dan verkeersboetes registreren “. Dat is dus alleen, wat betreft de Federale van de provincie Oost- Vlaanderen. Dus: de andere provincies, noch de boetes van de lokale politie niet meegerekend. Waar gaat al dat geld naartoe ? Dat de politievakbond daar eens wat over bekend maakt.

  5. De belachelijke coronamaatregelen bij de politie, dat heeft geld gekost en nu moet de broeksriem strakker omdat men meer thuis zat tegen een ingebeelde pandemie. Misschien volgende keer niet debiel zijn ivm smetvrees.

Plaats een reactie

Delen