Gezin van 7 verblijft al 14 jaar in asielopvang

Nicole de Moor. Photo News

Uncategorized

Gezin van 7 verblijft al 14 jaar in asielopvang

Anton Schelfaut

3.500 asielzoekers verblijven al meer dan 3 jaar in een asielcentrum. Dat blijkt uit cijfers die N-VA-Kamerlid Tomas Roggeman opvroeg bij staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (cd&v) en waarover HLN bericht. Het record staat op naam van een gezin van 7 asielzoekers dat al 14 jaar in de asielopvang verblijft.

Fedasil vangt momenteel 34.000 asielzoekers op die gemiddeld 15 maanden in het opvangnetwerk verblijven. Uit cijfers die N-VA-Kamerlid Tomas Roggeman (N-VA) opvroeg bij bevoegd staatssecretaris Nicole de Moor (cd&v) blijkt dat meer dan 3.500 personen al meer dan 3 jaar in een asielcentrum verblijven.

Eén gezin bestaande uit zeven familieleden woont al 14 jaar lang in een asielcentrum. Door verschillende procedures te blijven opstarten, kon de familie haar verblijf in België steeds verlengen. Zodra de ouders een negatieve asielbeslissing kregen, volgde telkens een nieuwe aanvraag op naam van één hun kinderen.

Migratiedeal

De federale regering heeft begin maart een migratiedeal gesloten om dergelijke achterpoortjes in de Opvangwet te sluiten. Zo moeten asielzoekers die een negatieve beslissing krijgen het opvangnetwerk voortaan binnen een periode van 30 dagen verlaten. Dat is gemiddeld drie maanden sneller dan vandaag het geval is. Momenteel bevindt zich volgens De Moor nog een duizendtal personen die een negatieve asielbeslissing hebben gekregen in de opvang.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

9 gedachten over “Gezin van 7 verblijft al 14 jaar in asielopvang”

  1. Wij zijn het enige land ter wereld waar het torenhoog woke karaat gehalte dit mogelijk maakt. We verdienen daar een tricolore kartonnen woke beker voor die we zouden kunnen plaatsen naast die “voor de langste regeringsvorming ooit” , 541 dagen ! Wie doet ons dergelijke tricolore huzarenstukjes na ? Echt niemand, want dat is totaal onmogelijk, ook zelfs in het mythische “Pays de Cocagne” !

  2. Als je denkt dat het niet absurder kan in dit land, wel dan denk je verkeerd. Veertien (14 ) jaar lang voor heel het gezin gratis water, gratis verwarming, gratis onderdak, gratis 3 X per dag een ( halal )maaltijd, gratis kleding, gratis openbaar vervoer, gratis medische verzorging………

  3. Kan iemand mij zeggen hoeveel die 7 ons al gekost hebben, en hoeveel ze al opgebracht hebben? Dit soort zou onmiddellijk het vliegtuig niet opgezet, maar opgeschopt moeten worden.

  4. Een mooie testcase om hun ge-sus en gelul rond een strengere aanpak te bewijzen.

    In 1 beweging een paar duizend extra plaatsen zonder additionele financiering.
    Geld die naar de ‘cvp-boeren-ambitie’ kan gaan.

  5. Ze hadden al lang terug in hun oorspronkelijke land of de omgeving daarvan kunnen zijn. Het valt me op dat er in de Belgische asielcentra alleen maar brave, eerlijke en oplettende asielzoekers verblijven. Vandaag in een Nederlandse krant: “Toename geweld in de asielopvang – dit jaar (gedurende de eerste elf weken van 2023) al 2392 incidenten – asielzoekers in azc’s gestegen van 37.484 naar 52.155. Asielzoekers centra zuchten onder agressie bewoners: messen, bijlen en drugs in huizen. Algerijnen zijn oververtegenwoordigd bij geweld – zij spannen de kroon. Vechtpartijen tussen Noord-Afrikanen onderling of met mensen uit Eritrea en Afghanistan ontstaan meestal na drug- en alcoholgebruik.

  6. Dat men dit spelletje al meer dan 14 jaar kan spelen is vooral te danken aan linkse advocaten, activistische rechters en NGO’s die er schatrijk van worden. Het is zo een beetje als bij de vakbonden hoe meer werklozen hoe liever want daar worden we dik voor betaald.

Plaats een reactie

Delen