Greta Thunberg ontvangt eredoctoraat van faculteit Theologie van Universiteit Helsinki

Greta Thunberg. Shutterstock

Uncategorized

Greta Thunberg ontvangt eredoctoraat van faculteit Theologie Universiteit Helsinki

Wannes Neukermans

Het jubileecomité van de Universiteit van Helsinki publiceerde maandag een lijst van dertig personen die in de komende maanden de titel van eredoctor zullen ontvangen. De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg is een van de opvallendste namen: zij zal gehuldigd worden door de faculteit Theologie.

De universiteit reikt elk jaar dertig eredoctoraten uit. Die dertig personen worden geselecteerd door een jubileecomité, dat “mensen die zich onderscheiden in bepaalde vakgebieden” selecteert.

In de lijst van dertig namen staat ook een Vlaming: prof. Dr. Dominiek Maes, sinds 2003 professor aan de vakgriep Interne Geneeskunde en de faculteit Diergeneeskunde van de UGent. Maes zou gelauwerd worden omwille van baanbrekend onderzoek inzake varkensgezondheid. Hij krijgt een eredoctoraat van de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit van Helsinki.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/02/greta-thunberg-vecht-tegen-noorse-windmolens-klimaatverandering-als-dekmantel-voor-kolonialisme/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

18 gedachten over “Greta Thunberg ontvangt eredoctoraat van faculteit Theologie Universiteit Helsinki”

  1. 100% verdiend! 👏👏 Wie anders in de wereld kan met het blote oog CO² waarnemen?? Een bijzondere gave. Gelukkig dat onze westerse universiteiten bastions van wetenschap, onderzoek en vrije mening zijn.

  2. 100% verdiend! 👏👏 Wie anders in de wereld kan met het blote oog CO² waarnemen?? Een bijzondere gave. Gelukkig dat onze westerse universiteiten bastions van wetenschap, onderzoek en vrije mening zijn.

  3. Dat een klimaatnonneke wordt voorgedragen door de faculteit theologie is enigszins te begrijpen. In plaats van een bul zouden ze haar echter beter een rol WC-papier in haar handen duwen.

  4. Die theologie filosofen leven zeer ver van de werkelijkheid. Andere figuren die de weg kwijt zijn, zoals een zekere Frans Timmermans kregen ook al ere-doctoraten. Een belediging aan het adres van de echte wetenschappers.

  5. Hier het bewijs dat de dagelijkse zever in verband met het klimaat eigenlijk een nieuwe religie vormt, met een eigen theologie, geïncarneerd via de mystieke visioenen van de gestigmatiseerde Greta T.

  6. Nog ‘groen’ achter de oren en al eredoctor? Moet kunnen.
    In een alternatieve wereld heeft Herodes verhinderd dat het kindeke Jezus in zijn kribbe al een eredoctoraat ontving van Plato’s oude Academie van Athene.

  7. Ach, waarom niet? Onze koning heeft er ooit ook zo één ontvangen en toen hebben degene die er al één hadden een ezel opgevoerd en die ook een titel gegeven. Ik twijfel zelfs of die titels niet gewoon op het internet te koop zijn?

  8. Ik begrijp de vele negatieve reacties niet. Greta Thunberg heeft toch veel bijgedragen aan een nieuwe religie, met name de klimaatreligie. Vandaar dat het eredoctoraat uitgereikt wordt door de faculteit Theologie.

Plaats een reactie

Delen