Iran verzwaart straf voor Belgische ngo-medewerker nog meer: 40 jaar celstraf en 74 zweepslagen

via Facebook

Uncategorized

Iran wil meewerken aan gevangenendeal: “Assadi moet onvoorwaardelijk worden vrijgelaten”

Wannes Neukermans

Iran heeft aangekondigd bereid te zijn tot een mogelijke gevangenenruil met België, nadat het Belgische Grondwettelijk Hof het beroep tegen de Irandeal heeft verworpen. Dit werd maandag gemeld door het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Hierdoor zou de Belgische hulpverlener Olivier Vandecasteele, die al meer dan een jaar vastzit in een Iraanse cel, vrijgelaten kunnen worden.

“We kunnen nu zeggen dat de weg open ligt om het akkoord, dat de Islamitische Republiek van Iran verwelkomt, uit te voeren”, aldus Nasser Kanani, woordvoerder van het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Hij verwees naar het omstreden verdrag tussen België en Iran over de overdracht van gevangenen, dat afgelopen zomer bekend werd gemaakt.

Vrijlaten terrorist

Het beroep tegen het verdrag werd afgewezen door het Grondwettelijk Hof op vrijdag, nadat het in december 2022 was opgeschort. Olivier Vandecasteele zou kunnen worden uitgewisseld voor de Iraanse schijndiplomaat Assadolah Assadi. Assadi werd in 2021 in België veroordeeld tot 20 jaar cel voor zijn rol in een verijdelde terreuraanslag in Parijs.

“We hebben herhaaldelijk gezegd dat zijn arrestatie, verhoor, proces en veroordeling illegaal waren en in strijd met het Verdrag van Wenen inzake diplomatieke immuniteit”, aldus Kanani over Assadi. “We hebben gezegd dat hij onvoorwaardelijk moet worden vrijgelaten en dat er een schadevergoeding moet worden betaald. Met de recente verandering hopen we dat er een opening komt in de zaak van deze diplomaat”, besloot Kanani.

Hiermee lijkt de vrees van tegenstanders van de ruildeal waarheid te worden. Assadi zal in Iran als een held ontvangen worden en geen dag in de cel moeten zitten.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/03/de-roover-n-va-verbaasd-over-beslissing-grondwettelijk-hof-om-irandeal-niet-te-vernietigen/
https://redactie.palnws.be/2023/03/vlaams-belang-hekelt-uitspraak-grondwettelijk-hof-over-irandeal-fout-precedent-waarmee-we-toegeven-aan-chantagepolitiek-van-iran/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

7 gedachten over “Iran wil meewerken aan gevangenendeal: “Assadi moet onvoorwaardelijk worden vrijgelaten””

  1. Gegarandeerd dat den belZIEK schadevergoeding gaat betalen aan iran, moslimterrorist trabelsi heeft zo ook 100.000€ gekregen, mooi toch dat gesubsidieerd terrorisme. Vandecasteele was zelf in fout om naar daar te gaan dus moet hij zijn straf maar aanvaarden, als je er een appartement koopt onderwerp je jezelf aan de wetten van het land.

  2. Schande dat deze spion geruild wordt met een terrorist. Of wie is de terrorist of de spion? Telt de scheiding der machten niet voor de opgefokte moraalridders? Dura lex sed lex.

  3. De Waalse Belgicisten (PS) zijn goede maatjes met het theocratisch Iraans regime.
    Zie Waalse commerciële afdeling
    Agence Wallonne à l’Exportation (Awex)
    Namad Elahieh Bld, 33
    4th floor Office 406
    Nelson Mandela Ave, Elahieh, Tehran

    Email : [email protected]
    Tél : (+98 21) 26 35 58 24

  4. In onze media blijven ze Olivier Vandecasteele een “Belgische hulpverlener” noemen. Dat hij voor de NED (de “CIA2”) werkte, dat mogen we niet weten. Laat die “Belgische hulpverlener” Olivier Vandecasteele toch wegrotten in zijn Iraanse cel.

  5. Daar gaat de poort van de chantage wijd open. Ons Belgistan heeft het geval van spion Vandecasteele, die vierkant zijn voeten veegde aan alle waarschuwingen, opgelost. Voddewijf Lahbib en safe-house bewoner Quicky, voortvluchtige burgemeester van Kortrijk, zullen voor eeuwig in de geschiedenis gaan als de scheppers van het meest idiote precedent dat voortaan om de haverklap zal worden toegepast. Danke vuile politiekers, ga nu maar je handen wassen in onschuld!

  6. Jacques,Eyskens heeft het voorgedaan,er zullen er nog volgen.De ene terrorist ruilen voor een andere,.De enige winst is dat die Iraniër nu niet langer op onze kosten leeft.Vandecasteele ,lid van een anarchistische ngo,zoals alle ngo’s zijn,had zijn gat verbrand en moest geholpen worden ,porno-sander wilde een verwelkte bloem op zijn revers plakken en het is hem gelukt.Terroristen moeten opgesloten blijven en vandecasteele moest in Iran blijven,geen medelijden.Stel je voor dat hij lid zou geweest zijn van NVA of VB,stel je voor.

Plaats een reactie

Delen