Londen. Illustratie: Shutterstock

Uncategorized

Iraniër die in Londen huisgenote verkrachtte mag niet uitgewezen worden: “Veroordeling kan in thuisland doodstraf betekenen”

Wannes Neukermans

Een Iraanse man die illegaal verblijft in het Verenigd Koninkrijk mag niet worden uitgewezen. Hij is namelijk veroordeeld voor de verkrachting van een vrouwelijke huisgenoot in 2000. Aangezien die veroordeling hem in zijn thuisland de doodstraf zou kunnen opleveren. Daarnaast zou hij in het verleden enorm kritisch geweest zijn over het Iraanse regime.

De Iraniër mag in het Verenigd Koninkrijk blijven nadat de rechtbank besliste dat het een te groot risico zou zijn om de man terug richting Iran te sturen. Als veroordeelde verkrachter zou hij de doodstraf kunnen riskeren.

Verkrachting

De man ging in 1992 als student naar het Verenigd Koninkrijk. Hij bleef er nadien illegaal. In 2000 verkrachtte hij een vrouwelijke huisgenoot. Een jaar later werd hij veroordeeld en zat hij zeven jaar in de gevangenis.

Nadien volgde een procedure om hem het land uit te zetten. Na een moeizaam proces, waarin de man onder andere beweerde voor de Britse geheime dienst te werken, besloot rechter John Keith uiteindelijk dat hij toch in het land mocht blijven.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/03/interview-firouzeh-nahavandi-emeritus-professor-aan-de-ulb-opstand-in-iran-vandaag-is-anders-dan-de-vorige/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

8 gedachten over “Iraniër die in Londen huisgenote verkrachtte mag niet uitgewezen worden: “Veroordeling kan in thuisland doodstraf betekenen””

  1. Waarom hok je als vrouw samen met een man? Laat staan een illegaal. Laat staan een illegaal uit een Islamitisch land waar vrouwen geen sletten zijn en pas uit huis gaan als ze een man hebben. Laat staan een illegaal uit een Islamitisch land waar vrouwen geen sletten zijn en pas uit huis gaan wanneer ze een man vonden, waar er geen simps in de friend zone van vrouwen zitten en waar er geen porno is waarop Westerse vrouwen te zien zijn die easy zijn….Juist ja, hij was een illegaal die vrouwen zelf naar hier halen omdat ze links stemmen, hij was hier om je een gevoel van barmhartigheid te geven, hij was daar in dat appartement om mee te betalen, en nu, pas nu, moeten andere mannen hem uitzetten om hem de doodstraf te geven. Voor mij mag het vrijspraak zijn en een gedwongen huwelijk met je verkrachter. Dat zal de andere vrouwen leren om ons van binnenuit te saboteren.

  2. Castreer hem dan met een notenkraker, preventief ter recidive ! Het moet eens en voor altijd gedaan zijn om de vermeende “Rechten vd Crapuleuze Mens” politiek-correct te laten primeren op de “Rechten vd Slachtoffer Mens”

Plaats een reactie

Delen