Italiaanse rechters willen Qatargate-verdachten voorlopig niet uitwijzen aan België

Bron. Shutterstock

Uncategorized

Italiaanse rechters willen Qatargate-verdachten voorlopig niet uitwijzen aan België

Wannes Neukermans

Vier maanden na het losbarsten van de corruptiezaak ‘Qatargate’ in het Europees Parlement zijn de twee hoofdverdachten nog steeds niet volledig ondervraagd, door conflicten tussen Belgische en Italiaanse autoriteiten en rechtbanken.

Een rechtbank in Milaan wacht al maandenlang op documenten die van België moeten komen. Die documenten moeten mee uitsluitsel brengen over de uitlevering van Monica Bellini, een boekhoudster die ervan wordt verdacht spijtoptant Pier Antoni Panzeri geholpen te hebben met het witwassen van geld.

“Inhumaan gevangeniswezen”

Tegelijkertijd is er ook een groep rechters uit Napels in discussie met België. De Belgische autoriteiten willen Europarlementslid Andrea Cozzolino ondervragen, maar die verzet zich tegen zijn uitlevering: zijn arrestatiebevel zou vol onduidelijkheden staan en volgens hem is het Belgische gevangeniswezen “inhumaan”.

Recent besloten zowel de Milanese als de Napolitaanse rechters de overdrachten van de gevangenen uit te stellen. Dat betekent dat, vier maanden na de eerste arrestaties, twee hoofdverdachten nog steeds niet volledig ondervraagd zijn.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/02/qatargate-ook-sprake-van-corruptie-in-europese-commissie-en-tarabella-verliest-onschendbaarheid/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

4 gedachten over “Italiaanse rechters willen Qatargate-verdachten voorlopig niet uitwijzen aan België”

  1. Zal er in Italië een criminele ‘maffia’ zijn dan is er in België een ‘legale maffia’. Een maffia die zich beroept op voor hen door het parlement geschreven wetten. Of wat is dat anders als een aanzienlijk deel van de zogenaamde ‘volksvertegenwoordigers’ familie en aanverwanten zijn en wetten interpreteren zoals het hen goed uitkomt? En rechters benoemen die naar hun pijpen dansen en criminele mensensmokkelaars de hand boven het hoofd houden. Een gangsterbende noemde Nigel Farage het ‘EUROPEES PARLEMENT’. Meer en meer blijkt dat de man het nog niet zo verkeerd had. Is er dan niet 1 politieke paljas in dit land die dit doorheeft en actie onderneemt?

Plaats een reactie

Delen