N-VA wil taalwet in zorgsector gerespecteerd zien: "Ofwel aantal Nederlandstaligen omhoog, ofwel Franstaligen op taalcursus"

Brussels ziekenhuis. Shutterstock

Uncategorized

Magnette vier jaar langer PS-voorzitter

Wannes Neukermans

Paul Magnette is herverkozen als voorzitter van de PS. Dat maakten de Franstalige socialisten zaterdagavond bekend. Magnette behaalde 93,5 procent van de stemmen tijdens de interne verkiezingen. 33,8 procent van de leden nam deel aan de verkiezingen.

Paul Magnette zal ook de komende vier jaar de kopman van de PS worden. De PS verkoos ook nieuwe voorzitters voor de regionale federaties. Kamerfractieleider Ahmed Laaouej werd herverkozen tot voorzitter van de Brusselse federatie, met 86,1 procent van de stemmen. Staatssecretaris Thomas Dermine werd herverkozen als voorzitter van de PS van Charleroi en Frédéric Daerden werd herverkozen als voorzitter van de Luikse afdeling.

De Franstalige socialisten willen naar de verkiezingen van 2024 gaan met een “sterk en progressief project”, dat een antwoord biedt op de verwachtingen van de mensen. “Sociale vooruitgang, verdediging van de verworven rechten en het klimaat zullen daarbij centraal staan”, aldus nog de partij.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/02/magnette-dient-klacht-in-bij-raad-voor-de-journalistiek-na-uitspraken-over-vlamingen-en-walen/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

2 gedachten over “Magnette vier jaar langer PS-voorzitter”

  1. Il nous faut de l’argent, de l’argent et surtout de l’argent. Nous sommes attachés à l’argent, mais l’argent n’est pas très attaché à nous. Donc notre affaire, c’est l’argent des autres.

Plaats een reactie

Delen