Nationale Loterij verkoopt kansspelen zonder vergunning: "Concurrentievervalsing"

Tomas Roggeman. Belga Image

Uncategorized

Nationale Loterij verkoopt kansspelen zonder vergunning: “Concurrentievervalsing”

Anton Schelfaut

Volgens de Kansspelcommissie (KSC), de regulator van de kansspelmarkt, worden de Woohoo-spelen van de Nationale Loterij illegaal verkocht. Aangezien het om kansspelen gaat, vallen ze immers onder de kansspelwet en moeten ze worden vergund door de KSC, maar dat is tot op heden nog niet gebeurd. “De Loterij doet aan concurrentievervalsing”, reageert Kamerlid Tomas Roggeman (N-VA).

In een recent advies oordeelt de Kansspelcommissie dat de Nationale Loterij de zogenaamde Woohoo-spelen die ze aanbiedt op haar website moet laten vergunnen. De commissie beschouwt deze spelen immers als kansspelen. Die moeten volgens de wet van 7 mei 1999 worden vergund door de Kansspelcommissie, maar de Nationale Loterij heeft tot op heden nog geen vergunning aangevraagd. “Daardoor begeeft de Nationale Loterij, nota bene een overheidsbedrijf, zich in de illegaliteit en doet ze aan concurrentievervalsing”, klinkt het bij N-VA-Kamerlid Tomas Roggeman.

De Nationale Loterij zelf ziet dat anders. Zij beschouwt de Woohoo-spelen als loterijen, waarvoor ze vrijgesteld is van de kansspelwet en een monopoliepositie heeft verkregen.

Glad ijs

Roggeman betreurt dat de Nationale Loterij met haar standpunt lijnrecht ingaat tegen de conclusie van de Kansspelcommissie. “Met het oog op een gelijke bescherming van de spelers en als men in lijn wil zijn met de wet, moet de Nationale Loterij zijn Woohoo-spelen dus laten vergunnen door de Kansspelcommissie. Ze begeeft zich keer op keer op glad ijs” oordeelt Roggeman, die bevoegd minister Vincent Van Peteghem (cd&v) oproept om de Nationale Loterij hierop te wijzen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

2 gedachten over “Nationale Loterij verkoopt kansspelen zonder vergunning: “Concurrentievervalsing””

  1. Roverheden en ambetantenaren staan altijd boven de wet, dit belZiek land dat pretendeert tegen discriminatie te zijn is de ergste in zijn soort, poliZieke en geldzieke poliZiekers en ambetantenaren, ze staken steeds en het is nooit genoeg, anarchie, NU.

Plaats een reactie

Delen