Federale regering geeft bijna 300 miljoen euro extra aan “socialistische investeringsenveloppe” Beliris

Cieltje Van Achter. Belga

Uncategorized

 “Nu geen stappen zetten om pensioenen te hervormen zou schuldig verzuim zijn”: Van Peteghem roept regering op akkoord te sluiten

Wannes Neukermans

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (cd&v) benadrukt dat er dringend hervormingen nodig zijn om een duurzaam pensioenmodel te creëren waarin meer mensen langer werken. Voorlopig weigert de regering om een grootschalig akkoord te sluiten. “Nu geen stappen zetten om pensioenen te hervormen zou schuldig verzuim zijn”, aldus Van Peteghem.

Het begrotingstekort van België zal tussen 2023 en 2025 sterk stijgen volgens cijfers van het Planbureau, en Van Peteghem wijst op twee belangrijke factoren: de kosten voor pensioenen zullen stijgen van 65 miljard naar 82 miljard euro in vijf jaar tijd, terwijl de gezondheidszorgkosten stijgen van 40 naar 50 miljard euro.

Schuldig verzuim

“Als die hervormingen er niet komen, dan is dat schuldig verzuim. We moeten dat goed beseffen,” vertelde Van Peteghem op Radio 1. “De babyboomers gaan met pensioen en een kleinere groep mensen moet dat betalen, wat de stijgende kosten verklaart.” Van Peteghem is blij met het signaal van Europa dat de pensioenhervorming van vorig jaar niet voldoende is en ziet dit als een aanmoediging om nog meer stappen te zetten richting een duurzaam pensioenmodel.

Volgens de minister moet de focus liggen op het langer aan het werk houden van mensen. Hij heeft daarom een fiscale hervorming op tafel gelegd “die pleit voor meer rechtvaardigheid”. Mensen die ervoor zorgen dat ons systeem overeind blijft door te werken, moeten volgens hem beloond worden. Van Peteghem benadrukt dat het niet voldoende is om alleen de schuld omlaag te brengen om de intrestlasten onder controle te houden, maar dat enkele échte hervormingen ook noodzakelijk zijn.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/03/bouchez-vreest-voor-belgisch-faillissement-omdat-hervormingen-uitblijven-wat-doet-pierre-yves-dermagne-de-hele-dag/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

5 gedachten over “ “Nu geen stappen zetten om pensioenen te hervormen zou schuldig verzuim zijn”: Van Peteghem roept regering op akkoord te sluiten”

  1. Niemand binnen Vivaldi houd rekening met de cd&v, het vijfde wiel aan de wagen. Er komen geen hervormingen die naam waardig. De PS heeft haar trofee binnen en de rest kan stikken. De cd&v is al even schuldig als de rest van Vivaldi. Hoe dom was het om in deze regering te stappen.

  2. Van Peteghem zou de stelling beter omdraaien en ervoor ijveren dat diegenen die ons systeem onderuit halen door halsstarrig weigeren te werken niet meer te belonen!!?? Begin ook maar eens met diegenen die nog nooit een eurocent hebben bijgedragen aan het systeem hun goudstukken af te nemen! Het is toch niet normaal dat een asielzoeker wiens aanvraag wordt aanvaard met terugwerkende kracht zijn kindergeld op de rekening gestort krijgt! De uitwassen moeten eruit beste minister!!!

  3. Het probleem is geldtekort. Zolang echter onze respectievelijke overheden koffiekransjes, liefhebberijtjes en andere overbodigheden blijven subsidiëren, het OCMW van de wereld willen zijn en een hopeloze bende troetelkinderen van het regime lekker onderhouden zal er geld tekort blijven. Onze begrotingen zijn nu al een knoeiboel, met tekorten om bij te wenen . Niettegenstaande een van de grootste belastingen ter wereld. Wij werden, en worden nog steeds slecht geregeerd. Geen enkele politieker die de laatste jaren aan dit desastreus beleid heeft deelgenomen zou een pensioen mogen genieten dat hoger is dan het minimum. Sommigen zouden zelfs kunnen beschouwd worden als zuivere criminelen, op zijn minst beschuldigd van machtsmisbruik en schuldig verzuim

Plaats een reactie

Delen