Trump maakt na 2,5 jaar comeback op X | PAL X

De politiefoto van Donald Trump. Twitter

Uncategorized

“Ok boomer”: Dermine niet opgezet met uitspraken De Wever

Anton Schelfaut

Een uitspraak van N-VA-voorzitter Bart De Wever over de biologische verschillen tussen mannen en vrouwen is niet in goede aarde gevallen bij staatssecretaris voor Relance Thomas Dermine (PS). Die laatste verweet De Wever dat hij een “boomer” is, iemand die kort na de Tweede Wereldoorlog geboren is en zich bekrompen zou gedragen.

N-VA-voorzitter Bart De Wever lanceerde vorige week vrijdag een nieuw boek, waarin hij ten strijde trekt tegen woke. In een interview met Le Soir lichtte hij zijn pennenvrucht toe. Daarin zei De Wever onder meer dat er op professioneel vlak “geen twijfel over bestaat dat vrouwen en mannen biologisch geprogrammeerd zijn om niet dezelfde ambities te hebben en dat ze ook verschillen in de manier waarop ze deze ambities nastreven”.

(Lees verder onder de tweet.)

Boomers

Die uitspraak over de biologische verschillen tussen mannen en vrouwen die zich volgens De Wever vertalen in hun professionele ambities, is een doorn in het oog van Dermine. “Ok boomer”, reageerde die laatste op Twitter. Met die uitspraak wil Dermine op negatieve wijze benadrukken dat De Wever tot de generatie van de babyboomers behoort en zich op een bekrompen manier zou gedragen. Toch beantwoordt De Wever niet aan die definitie, aangezien enkel mensen die tussen 1945 en 1955 werden geboren als babyboomers worden geclassificeerd. De N-VA-voorzitter zag het levenslicht in 1970 en behoort daarmee tot Generatie X.

Later deelde Dermine ook een foto van zijn dochtertje dat aan het spelen is met een schroevendraaier. “Biologische programmatie aan het werk?”, richt hij zich tot De Wever.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

13 gedachten over ““Ok boomer”: Dermine niet opgezet met uitspraken De Wever”

  1. Al goed dat Bart gelijk heeft, de wereld zou er in het andere geval maar triestig uitzien. Blijkbaar zien veel mensen “verschillend”als diskriminatie of “slechter dan” wat het niet is

  2. Klassieke stroman-aanval van mr. Dermine.
    Om te beginnen brengt hij 0 argumentatie op tafel, enkel beledigingen wat een duidelijk teken van intellectuele faillissement is.
    Ten tweede, de feitelijke stroman, De Wever heeft het over ambities, NIET over capaciteiten/kwaliteiten, wat mr. Dermine niet doorheeft door het plaatsen van zijn infantiele twitter post.
    Ten laatste kan men ook zeggen dat mr. Dermine nog snel een schroevendraaier in dat kind haar pollen heeft geschoven om “zijn punt” aan te tonen.
    Het kan evengoed een foto van vroeger tijdstip zijn.
    De foto en zijn twitter post is missen in ieder geval het doelwit.
    Mr. Dermine kan best de zaken eens herlezen, hierdoor zou hij zichzelf kunnen besparen van hoon en spot.

  3. De baby boom generatie is nochtans de generatie die als ouders op hun beurt Thomas Dermine opgevoed heeft in de ’80s en ’90s. Die BB generatie zit nu aan de knoppen om het Amerikaanse leger woke te maken. Die BB generatie heeft hun handtekening gezet om vrouwensporten door mannen te laten domineren en de BB moeders hebben “alle vrouwen zijn verschillend” uitgevonden, waardoor moderne vrouwen die uitdrukking nu gebruiken als codewoord om geen verantwoordelijkheid te nemen voor wat andere vrouwen zeggen of doen en overal op de werkvloer met hun excentrieke ideeën opduiken en daarboven hun eigen kinderen als politieke activisten gebruiken. Het BBgen vs genY drama is niet meer dan een toneelstuk, een schertsvertoning van oppervlakkige, egocentrische ouders en onveilig gehechte kinderen in crèches die later als kinderachtige volwassenen op sociale media aandacht-supply zoeken. Thomas zou beter het voorbeeld geven en een foto laten nemen nadat zijn dochter de kamer in rende, op zijn schoot kroop, oogcontact maakte en je naam herhaalt om je aandacht te vragen, wat nadien evolueert naar je dochter die op je schoot kruipt en vertelt over haar dag, terwijl je als papa vragen stelt en blijft stellen, zonder advies of oordeel te geven of emotioneel te worden. Er zijn teveel softe mannen die niet voor zichzelf opkomen en teveel bazige vrouwen omdat haar man niet voor haar op komt. Sorry maar iemand moest het zeggen.

  4. Geen twijfel dat vrouwen en mannen biologisch geprogrammeerd zijn om niet dezelfde ambities te hebben (citaat). Rationele analyse. Bij deze bewijst de onzin van de kaviaar-socialist (PS) Dermine dat drugtesten in bepaalde gevallen gewenst zijn.

  5. Weer eens iets anders dan een minister die zijn snikkel er laat afsnijden om dan tot de constatatie te komen dat hij lesbisch is. Hij/zij bedrijft nu ongetwijfeld de liefde met zijn vrouw met een voorbinder. Nieuwe tijden…..:–))))))

  6. Wel toevallig dat dat kind die schroevendraaier op dezelfde manier vasthoudt als mijn vrouw.
    Misschien doen de mannelijke Waalse arbeiders dat ook zo, het zou in elk geval veel verklaren.

  7. Dus een meisje van 3 jaar dat met een schroevendraaier speelt is het bewijs dat vrouwen even goed als mannen een technische job aankunnen🤔? En waarschijnlijk ook het bewijs dat in Wallonië iedereen hard werkt, 😂😂😂 ook de vrouwen? Wat een geluk dat dat kind geen speelgoedpistool in haar hand had, want dat zou een bewijs zijn dat ze later huurmoordenaar gaat worden😵‍💫! En zulke no-brainers🤡 moeten ons land besturen? Ik begrijp steeds beter waarom Wallonië failliet is!

Plaats een reactie

Delen