PAL CAST

PAL CAST. Coauteur ‘De Klimaatschok’: “Indien voedselverlies een land zou zijn, zou het ’s werelds derde grootste vervuiler zijn”

Stijn Derudder

België heeft zo’n 28 jaar om volledig klimaatneutraal te worden; tenminste, als het aan de Europese klimaatambities wil voldoen. Klinkt afschrikwekkend, maar dat hoeft het niet te zijn. Dat is althans de boodschap die ‘De Klimaatschok’, het nieuwste boek van Geert Noels, probeert te brengen.

Het boek probeert enkele realistische oplossingen te formuleren rond het klimaat, die we vanuit België kunnen doen. Journalist Carl Deconinck sprak met coauteur Yanaika Denoyelle.

Beluister hieronder de podcast, surf naar palcast.be of zoek naar ‘PAL CAST’ op Spotify of Apple Music.

Lees hieronder het interview met Yanaika Denoyelle:

https://redactie.palnws.be/2023/02/yanaika-denoyelle-coauteur-van-de-klimaatschok-het-is-niet-noodzakelijk-beter-om-activiteiten-af-te-stoten-omdat-ze-vervuiling-met-zich-meebrengen-aangezien-we-het-hier-e/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Stijn Derudder (°1980, Gent) is getrouwd, vader van 3 kinderen en is hoofdredacteur van 't Pallieterke

3 gedachten over “PAL CAST. Coauteur ‘De Klimaatschok’: “Indien voedselverlies een land zou zijn, zou het ’s werelds derde grootste vervuiler zijn””

  1. Bah, weer een podcast. 25 minuten waarvan waarschijnlijk een 40-tal seconden in de 18e minuut relevant zal zijn. Doe eens gewone tekst, dan kan je diagonaal lezen en de rommel overslaan.

  2. Begin al met eens te luisteren. Dat helpt. Uiteraard zijn er passages waarvan je bij de eerste seconden weet waarover het gaat, feel free om door de spoelen. Er zijn zeker Podcasts die het beluisteren van A tot Z waard zijn. Zoals de demystificatie van het Beligicisme bij de Brabantse Omwenteling, hier bij Pal podcast. Ook de evaluatie van de Guldensporenslag was de moeite waard. Ook al wordt er niet gezegd wat je wil horen, toch luister je beter verder. En probeer eerlijke argumenten te vinden tegen waar je het niet eens mee bent, en vind je die niet, verander je mening.

Plaats een reactie

Delen