Sihame El Kaouakibi (Belga)

Sihame El Kaouakibi (Belga)

Uncategorized

Rechter: Vlaams Parlement moet El Kaouakibi haar twee medewerkers geven

Pieter Van Berkel

Sihame El Kaouakibi heeft alsnog recht op parlementaire medewerkers, zo besloot de Nederlandstalige rechtbank van eerste aanleg in Brussel. Het Vlaams Parlement moet binnen 15 dagen twee halftijdse medewerkers aanstellen voor het ex-liberale Vlaams Parlementslid.

El Kaouakibi had na twee jaar ziekteverlof recent aangekondigd dat ze een deel van haar parlementaire werk zou hervatten. Hoewel ze daarvoor om twee halftijdse medewerkers vroeg werd die vraag door het Uitgebreid Bureau van het Vlaams Parlement twee keer geweigerd. Daarop trok het onafhankelijke parlementslid naar de kortgedingrechter, die haar nu dus gelijk gaf.

Volgens de rechtbank volstaan “persoonlijke waarderingen of louter subjectieve opvattingen en speculaties over de wijze waarop het parlementair ambt door een individuele volksvertegenwoordiger werd uitgeoefend in het verleden, of zal worden uitgeoefend in de toekomst” niet om haar die medewerkers te ontzeggen. “Evenmin als een sociale mediastorm of een collectieve miskenning van het vermoeden van onschuld op het publieke forum.” Volgens de rechter is het in het belang van de democratische rechtstaat dat het Vlaams Parlement ingaat op de vraag van El Kaouakibi.

El Kaouakibi zetelde aanvankelijk voor Open Vld in het Vlaams Parlement, maar stapte uit de partij toen ze beschuldigd werd van subsidiefraude. Toen dat schandaal losbrak nam ze tevens ziekteverlof. Ze ontving gedurende die twee jaar afwezigheid haar volledige parlementaire vergoeding.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

22 gedachten over “Rechter: Vlaams Parlement moet El Kaouakibi haar twee medewerkers geven”

  1. Daaraan zie je dat schaamte, schuldbesef of bescheidenheid geen eigenschappen zijn van politici. Het is werkelijk schaamteloos de pot leeg lepelen, zolang het kan. De rechtbanken voeren de politiek in België. Zeker met zulke naam zal niemand deze parasiet een haar breed in de weg leggen. Moest ze Van Grieken of Van Langenhove noemen, zat ze nog steeds in de gevangenis.

  2. Schande, dit wezen zou terug naar Marokko moeten gaan om daar haar straf daar uit te zitten.
    De linkse rechters zijn pure communisten, de hard werkende mensen straffen en deze nietsnutten belonen voor hun diefstal.
    De wereld draait vierkant, bijna overal waar links aan de macht is, is het land naar de vaantjes, ik walg van communisme…

  3. Door de “Scheiding der Machten” kan een door democratisch verkozenen genomen besluit door een al of niet politiek benoemd Rechter getorpedeerd worden in onze tricolore democrazy ! Dit is te inconsequent en te gek om los te lopen !

  4. De regels gelden voor elk Vlaams parlementslid. Hoe hard het ook lijkt, mevrouw El Kaouakibi heeft recht op die medewerkers. Het Vlaams parlement is blijkbaar niet in staat om hieraan paal en perk te stellen. Dat zegt genoeg over de besluiteloosheid van het Vlaams parlement.

  5. Ze zal krijgen wat ze wil. Anders opent ze het “boekje” van politici die haar hielpen. Dat wicht is té stom om aan die fraude, op eigen houtje, te hebben gedaan. Gewoon politiek dus. Je jan even goed naar een witte raaf zoeken als naar een politicus, zonder boter op zijn/ haar leeghoofd, die aan deze schande iets zou willen doen. Rechters zijn politiek benoemd. Dus, van hen kunnen we ook niets verwachten. Ook weer, gewoon, politiek dus.

  6. Open VLD heeft nu eenmaal justitie in haar partijzak. Na 6 (zes!) maanden pas een huiszoeking met als gevolg gevolg weinig inbeslagnames. Eerder is ook al beslist om de aanklacht tegen koekebie minimaal te houden. Operatie doofpot is volop aan de gang. Nu nog een flutproces met dito veroordeling waarna in beroep een kluchtstraf. En dan maar verwonderd zijn wanneer de burger geen vertrouwen heeft in de politieke justitie.

  7. De vraag van één miljoen is wanneer??? gaat deze “politica” voor de rechter moeten verschijnen??!! Gelet op de verwevenheid van zowat ALLE politieke partijen lees trado’s vrees ik dat het op een sisser gaat uitdraaien!!??

  8. Schoolvoorbeeld van de Marokkaanse “mentaliteit”. Een Vlaming zou van schaamte onder de radar blijven, dat nafri-volk dus niet. Marokkanen blijven gaan. En als ze hun zin niet krijgen gooien ze handgranaten en plegen aanslagen. Diefstal, geweld en moord, de Noordafrikaanse genen.

  9. Volgens mij is de boete quasi even hoog als het salaris van die 2.
    Bijgevolg best opteren voor de boete.

    Mij lijkt het dat ze die 2 eerder nodig had tijdens haar ‘ziekte’, wat ze niet deed.

    Nieuwsgierig haar advocaatje te kennen.

    Best opteren voor beroep.

  10. Dezelfde rechter die ook een week voor de verjaring haar fraudedossier zal behandelen om het dan uit te stellen. Die moet toch wel heel veel weten over blauwe politici om het zover te kunnen drijven en haar proces steeds opnieuw onder dat van de bende van Nijvel te kunnen krijgen.

  11. NEEN, hier geef ik de ‘Volksvertegenwoordigster’ gelijk. Anderen krijgen ook twee meedewerkers, dus gelijk voor de wet. Wat me wel verontrust is dat dergelijke individuen het tot in onze hoogste democratische bestuursorganen kunnen schoppen. Zal de voordragende Partij er iets uit leren, of doen ze verder met het binnenhalen van vreemden ?
    Zelf heb ik bij mr Sadam Houssein mogen werken : maximum twee jaar verblijf in dat Islamietisch land en binnen de vier dagen Irak verlaten, na het arbeidscontract. Zo beschermen Ismaëlitische landen zichzelf. Hier worden invasieven met open armen ontvangen. Zij lachen ons uit, maar ze hebben gelijk,

  12. Homunculus,het is “sed lex,dura sex”en niets anders.In Israël betoogt men omdat BIbi rechters wil ontslaan die te woke zijn,te links en hij opnieuw orde op zaken wil scheppen,niet rechten en plichten maar plichten eerst en dan rechten.Deze morgen zijn er vriendjes van quickie,dedonder en annelies opgepakt omdat ze door het rode licht gereden waren,waren het Vlamingen geweest ,als Y Verdyck,dan waren ze afgeknald geweest,maar onze politiekers mogen hun kiesvee niet afknallen anders blijft er niemand meer over.Dat is belgistan,daar staan we en volgende week is het vakantie

  13. links is voor democratie=anarchie=chaos=criminaliteit=armoede=revolutie=burgeroorlog,daarna wordt de dictatuur geinstalleerd.
    rechts=orde=welvaart=veiligheid=goed lopende staat en dit wordt met fascisme geassocieerd,wel geef me maar het fascisme ipv democratie

  14. Eigenlijk komt ze maar voor 20% terug werken, dus heeft ze recht op één halftime medewerker in plaats van twee. En dat is dan nog zeer gul. Parlementairen waartegen een gerechtelijk onderzoek loopt voor zware fouten zouden eigenlijk op niets nog recht mogen hebben.

Plaats een reactie

Delen