Franstaligen hebben in 2008 kans laten liggen: “Goede momentum voor staatshervorming lag in het verleden“

Elio Di Rupo en Yves Leterme. Photonews

Uncategorized

Stijging Belgische werkgelegenheid “uitsluitend verdienste van Vlaanderen”

Wannes Neukermans

Minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) verkondigde afgelopen weekend op Twitter dat de werkgelegenheid gestegen is, en dat dat de verdienste van de federale regering was. Dat wordt vandaag echter ontkracht door Vlaams minister van Werk Jo Brouns (cd&v). “Geef de regio’s meer instrumenten in handen”, reageert de minister via Twitter.

In het vierde kwartaal van 2022 steeg de tewerkstellingsgraad tot een recordhoogte van 72,3 procent in België, gekoppeld aan een daling van de werkloosheid naar 5,7 procent in het derde kwartaal. Dat blijkt uit nieuwe data van het Belgische statistiekbureau Statbel.

Dermagne

Minister van Werk en Economie Pierre-Yves Dermagne (PS) gelooft dat de positieve cijfers perspectief bieden op een werkgelegenheidsgraad van 80 procent in 2030. Hij argumenteert dat de resultaten “uitzonderlijk sterk” zijn gezien de impact van de pandemie, de energiecrisis en de overstromingen van juli 2021.

Het is echter vooral Vlaanderen dat een goede tewerkstellingsgraad (77,2 procent) heeft. De totale Belgische tewerkstellingsgraad wordt dus fors naar beneden getrokken door de Waalse en Brusselse cijfers. “Gisteren werd nog fier gemeld dat de Belgische werkgelegenheidsgraad gestegen is tot 72,3 procent. Dat blijkt nu uitsluitend de verdienste van Vlaanderen”, besluit Brouns.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/03/de-roover-n-va-tempert-enthousiasme-dermagne-ps-werkzaamheidsgraad-van-80-niet-binnen-handbereik/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

6 gedachten over “Stijging Belgische werkgelegenheid “uitsluitend verdienste van Vlaanderen””

  1. Nous ne voulons pas travailler. Il nous faut de l’argent et les Flamands vont payer. Sinon, ce sont des fascistes. Et si ça ne marche pas, on donne la démocratie un bon coup d’pied au cul.

  2. Het ietwat naïeve streefdoel van 80% werkingsgraad zal, indien effectief gehaald, enkel in Vlaanderen worden verwezenlijkt. De Walen…….die leven verder op het zweet van de Vlamingen.

  3. Magnette en BDW hebben al afgesproken, ook de volgende Vlaamse regering zal er eentje zijn dat als coalition of losers voluit zal gaan de Vlaming verder te plukken en zoveel te laten werken dat de Walen hun 12Mia jaarlijks kunnen behouden en dat er bijna 18Mia aan subsidies aan de “politieke vrienden” mag blijven uitgedeeld worden.

Plaats een reactie

Delen