N-VA trekt met vertrouwde gezichten als lijsttrekkers richting verkiezingen

De Wever, Diependaele en Jambon trekken elk een lijst. Belga

Uncategorized

Tentenkamp aan Klein Kasteeltje ontruimd

Wannes Neukermans

Het tentenkamp langs het Brussels kanaal nabij aanmeldcentrum Klein Kasteeltje wordt dinsdagmiddag ontruimd. Volgens Molenbeeks burgemeester Moureaux (PS) is er “een vreedzame oplossing” gevonden. De asielzoekers krijgen een plaats in het netwerk van Fedasil.

“Ik ben opgelucht dat er een einde komt aan dit tentenkamp via een hervestigingsoplossing voor alle asielzoekers die langs het kanaal verblijven”, zegt Moureaux. “De menselijke waardigheid en de eer van ons land staan op het spel.” Er werden vandaag een eerste 40 mensen in het Fedasil-opvangnetwerk opgevangen, woensdag zullen er nog eens 40 mensen een opvangplaats krijgen.

Honderden mensen op straat

Het tentenkamp was er al vijf maanden en intussen leven er een 150-tal mensen – vooral Afghaanse jongemannen – op straat. Sinds de ontruiming van het kraakpand in de Paleizenstraat in Schaarbeek nam het tentenkamp in omvang toe.

Honderden asielzoekers krijgen momenteel geen opvang via Fedasil of een andere bevoegde instelling, terwijl ze daar wel recht op hebben. Daarom hebben hangen er Fedasil dwangsommen boven het hoofd, die oplopen tot bijna 280 miljoen euro. Wie geen recht heeft op opvang, wordt via het Brussels Gewest naar de daklozenopvang toegeleid.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/02/brussel-dumpt-menselijk-leed-in-de-rand/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

4 gedachten over “Tentenkamp aan Klein Kasteeltje ontruimd”

  1. “De menselijke waardigheid en de eer van ons land staan op het spel.” zegt moureaux, en wat met onze menselijke waardigheid als je asieleisers importeert die er enkel op uit zijn om de ongelovigen (niet islaMIETJES) te doden volgens koran 2/24?

  2. Wie van de klassieke media herinnert zich de heisa toen Francken het woord opkuisen in de mond nam? Moureaux doet het, Francken zei het. ’t Is maar wat je het ergste vind.

  3. Eindelijk krijgt illegaal binnengedrongen crapuleus volk weerwerk. Eigen Volk wordt geacht de Wet te respecteren of wij worden terecht gesanctioneerd. Zouden we dan ook niet mogen eisen dat vreemdelingen de Wet respecteren door niet illegaal binnen te dringen, dus zonder geldig inreis visum ?

  4. Het recht op een eigen territorium voor EigenVolkse Mensen is ook onderdeel van onze “menselijke waardigheid” maar vorte nestbevuilende ,autochtonofobe xenofilie niet !

Plaats een reactie

Delen