Van de Wauwer (cd&v): "22 maart was geen islamistische aanslag"

Orry Van de Wauwer. Photo News

Binnenland politiek

Van de Wauwer (cd&v): “22 maart was geen islamistische aanslag”

Anton Schelfaut

Volgens Vlaams Parlementslid Orry Van de Wauwer (cd&v) waren de aanslagen van 22 maart 2016 niet islamistisch van aard. “Het was een aanslag van extremistische zotten”, oordeelt hij.

Op 22 maart 2016 – vandaag precies 7 jaar geleden – kwamen bij de aanslagen op de luchthaven van Zaventem en in het metrostation Maalbeek 32 mensen om het leven. Naar aanleiding van die verjaardag stuurde Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken een tweet de wereld in met de boodschap dat zijn partij vandaag de slachtoffers van “islamitische aanslagen” van 22 maart 2016 herdenkt. Zij zijn volgens Van Grieken “niet alleen slachtoffers van de radicale islam, maar ook van politieke correctheid en de laksheid van de Belgische justitie”. “Nooit vergeten, nooit vergeven”, besluit hij.

(Lees verder onder de tweet.)

Recuperatie

Die tweet schoot echter in het verkeerde keelgat bij Vlaams Parlementslid Orry Van de Wauwer (cd&v). Hij vindt dat Van Grieken zich diep moet schamen, omdat hij de slachtoffers en nabestaanden zou recupereren in zijn “walgelijke discours”. Van de Wauwer is immers van mening dat de aanslagen van 22 maart niet islamistisch van aard waren. “Het was een aanslag van extremistische zotten. Met vele moslims ook als slachtoffer. In geen enkele religie is er plek voor haat”, schrijft hij.

Toch geeft Van de Wauwer toe dat er wel degelijk een probleem is met religieuze en politieke extremisten, dat hij naar eigen zeggen ook benoemt. “Maar een serieus probleem stigmatiserend uitvergroten naar een hele geloofsgemeenschap: dat moet ook benoemd worden”, besluit hij.

Daarmee maakt Van de Wauwer volgens Vlaams Parlementslid Sam van Rooy (Vlaams Belang) een “lichtzinnige denkfout”. “Het fundamenteel bekritiseren van de islam betekent niet dat je alle zelfverklaarde moslims stigmatiseert. Dat is flauwekul”, reageert hij op Twitter. “Ik ken hervormingsgezinde zelfverklaarde moslims die even kritisch zijn voor de islam als ik. Welke ex-moslim zei ook alweer: ‘Moslims zijn de eerste slachtoffers van de islam’?”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

41 gedachten over “Van de Wauwer (cd&v): “22 maart was geen islamistische aanslag””

  1. “Het zijn de ergste blinden die niet zien en willen” leert onze rijke Vlaamse spreuken schat. Ondanks het feit dat de CVP herschilderd werd tot de CD&V bleef nochtans blijkbaar het tsjif tsjaf tsjeefse DNA volledig intact.

  2. de cvp is aan het vissen in de moslim vijver,.Nadat hun soenitische voorzitter zijn moslimbaard laat groeien om moslims te overhalen om op de MVP,moslimse volkspartij,de vroegere cvp te stemmen komt die ory ook van onder zijn platte steen,wat hebben al die “christelijke”volksvertegenwoordigers toch ,echt tsjeeve judassen,ipv 30 zilverlingen wordt het 6000 euro per maand,ja kiezen moet je nu eenmaal als je niet anders kunt dan mensen bedriegen.

  3. Deze Van de Wauwer is een geweldige aanwinst voor cd&v. Heeft hij een lijntje coke gesnoven, vooraleer hij zijn baanbrekende uitspraken deed? Neen, het waren geen moslims, die de aanslagen pleegden, het waren gewoon extremisten, waarschijnlijk zelfs ‘uiterst-rechts’…Proficiat, cd&v, met dergelijke helderzienden is de weg naar de kiesdrempel verzekerd.

  4. Wablieft, “in geen enkele religie is plaats voor haat”. Zwaanst nu niet hé ! Lees bepaalde Koran verzen dan eens ! Google daartoe : “hate speech non-believers according to the Qur’an”. Leg wel eerst wat kussens op de grond vooraleer ge “van uw stoel valt”. Dat zijn objectief-correct constateerbare feiten die politiek-correcte censuur vruchteloos waant te kunnen weg censureren. “De Waarheid heeft haar Rechten”

  5. En hiermee heeft Ork van de Wauwer zijn wauw momentje ook weer gehad of was het eerder zijn gewauwel moment? Walgelijk en tegelijkertijd zielig hoe dit individu het bestaan van het zonlicht ontkent. Zo waren de priesters ook geen katholieken die wereldwijd kinderen misbruikten maar uitsluitend criminelen die niks met het geloof te maken hadden, toch Ork?

  6. Aan de katholieke zot Van de Wauwer. De Islamitische Staat is die niet van dezelfde aard (zotten) als de Vaticaanse religieuze inquistie vanaf zijn ontstaan. Nog in de 19de en 20 de eeuw predikten die RKK zotten de religieuze onverdraagzaamheid en hegemonie.Conclusie: de mutatie van RKK onverdraagzamen naar de IS onverdraagzamen een kleine stap.

  7. 99% van de Islamitische fundamentalisten zijn ‘extremistische zotten’.
    Het wordt tijd dat Orry z’n oogkleppen eens afzet en eens kijkt wat er nu in Iran,Afghanistan en dergelijke aan ’t gebeuren is met mensen die een meer seculiere maatschappij willen.

  8. Van welke planeet komt die man? Dit is toch het licht van zon ontkennen, dit is een massamoord ontkennen en volgens onze wetgeving staan daar straffen op (cfr de holocaust). De moordenaars waren geen Christenen, geen Boeddhisten, geen Orthodoxen, geen Joden, geen protestanten, geen indianen of Eskimo’s, geen evangelisten, maar het gaat wel degelijk over islamisten, die weliswaar zeer extreem hun gewelddadig en discriminerend geloof aanhangen en deze moorden pleegden. Die man moet opgesloten worden: dit was, is en blijft islamitische terreur. Die man gaat zijn partij, die al aan de afgrond balanceert, helemaal de vernieling in rijden. En zeggen dat dit soort massamoord ontkenners door ons belastinggeld betaald wordt.

  9. De Belgische staat laat horden Moslims binnen die alleen hun tien vingertjes hebben en geen geld. Als ze niet snel genoeg aan geld geraken, “radicaliseren” ze, worden heel godsdienstig en beginnen ze zich in getto’s weg te steken. De politie durft in die enclaves niet binnen. Wat is de toegevoegde waarde van deze “nieuwe mensen” voor de mensen die vroeger in vrede konden leven?

  10. Ten andere, vandaag op radio 1 nieuws gaat het steeds over aanslagen. Het woord islam of afgeleiden valt exact NUL keer.
    In elk bericht over Anders Breivik wordt stééds extreem rechts vermeld. Dat is toch ook maar een extremistische zot Orry?

  11. Alweer een tsjevenstreek van orry, koran 2/24 zegt duidelijk ; 24. “Doch, indien gij het niet kunt doen – en gij zult het nimmer kunnen doen – wacht u dan voor het Vuur, dat voor de ongelovigen is bereid, welks brandstof mensen en stenen zijn”. Deze middag nog een discussie gehad met een ramadanlover die wel erg geschrokken was toen ik de koran voorlas aan tafel, alle mensen vertrokken van tafel. De gesubsidieerde islam is wel de oorzaak van deze haat.

  12. Voor zo’n dhimmi’s is er maar één enkele correcte benaming : ordinaire debiele landverraders. Ik heb samen met m’n vrouw op 20 maart 2016 om 8u op die bewuste plek gestaan, in de buurt van onze incheckbalie voor een zonnige vakantiebestemming ; precies 48 u later zijn die bommen ontploft en zijn al die mensen vermoord; wij waren dan net op weg naar de ontbijttafel en kregen het van ons ganse leven meest schockerende gsm-bericht binnen vanwege m’n schoonzuster die in België was. Vuile smerige kruiperige rotzak ! Hij had daar zelf 48 u later moeten staan, met zijn vrouw en zijn kindjes, lekker gepakt en gezakt, klaar voor het vuurwerk …

  13. Orrytje, naïeve of is het opportunistische jongen, misschien eens de Koran lezen? Of eens een paar Christenen uitnodigen uit het Midden Oosten, Pakistan of Turkije en vragen hoe goed ze behandeld worden door de moslimmeerderheid..

  14. De CD&V zou zijn naam beter veranderen in ‘religieus ideologische partij’, kortweg RIP. In 2024 kan deze afkorting nog wel eens van pas komen als ze de kiesdrempel niet meer halen.

  15. Uiteraard zal de grote baas tevreden zijn, makke Mahdi zal volgende keer wel beter postje voorzien. Of hoe een christelijke partij mikt op moslim stemmen? Als iemand twijfelde, is die nu toch overtuigd dat ze ALLES overboord gooien voor erbij te zijn…

  16. Mag ik even het volgende aanstippen, bij een onderzoek in Frankrijk is gebleken dat 75% van de jonge moslims (tot 25j) de islamwetten boven de franse zetten.
    In Frankrijk wonen 8 miljoen moslims. Laat dit even tot u doordringen.
    Voor de CDV is helaas maar één uitspraak van toepassing- reddeloos, redeloos, radeloos.

  17. Volledig mee eens. Wanneer islamieten geweld plegen, wordt, ondanks dat het er vingerdik boven op ligt, in alle talen gezwegen over de oorsprong van het geweld: de islam. Bij het kleinste vermoeden van extreemrechts, wordt iedere steen omgedraaid, om een verband te fantaseren met extreemrechts en dat wordt dan breed uitgesmeerd in de media. Zie maar naar ‘prepper’ Yannick die door een Waals moordcommando werd doodgeschoten. Hetzelfde met Jürgen Conings.

  18. Misschien kan onze moslimknuffelaar eens het internet afzoeken naar alle haat die door de koran wordt verspreid, hij zal versteld staan….
    Afspraak 2024:-)

    In de hadiith (Sahieh Muslim 41:6985) zegt Mohammed dat voor het laatste uur aanbreekt de moslims de joden zullen doden, totdat de joden zich verbergen achter bomen en rotsen. Deze bomen en rotsen zullen echter tot de moslims roepen: “dienaar van Allah, er bevindt zich een jood achter mij. Kom en dood hem!” De enige boom die de joden niet zal verraden is de Gharqad, aangezien dit een joodse boom is.
    Er zijn meerdere hadiith met een vergelijkbare inhoud. Het is niet moeilijk voor te stellen dat een dergelijke tekst ook vandaag de dag moslims motiveert tot geweld tegen joden.

  19. Ik vraag me af wie hier de zot is in deze discussie. Ik denk maar wie ben ik, is de grootste extremistische de heer Van de Wauwer, hij heeft dringend psychiatrische hulp nodig en een opname is dringend nodig.

  20. Maar uiteindelijk slaagde Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden erin na het ‘rampjaar’ 1672 Lodewijk XIV (later ‘het Monster’ genoemd) van zijn plannen te doen afzien. De cd&v(?) zal het na het ‘rampjaar’ 2024 hopelijk minder goed vergaan.

  21. Geen islamitische aanslag want het gaat hier over zotten; dixit Van de Wauwer (cd&v). Geestesgetoorde elementen dus. Dan genieten alle IS terroristen van schuldonbekwaamheid en zijn ze niet-toerekeningsvatbaarheid voor hun crapuleuze en laffe terreuraanslagen. De enige echte zot is hier de IS-woordvoerder van dienst, Orry, alias horror, Van de Wauwer.

  22. Originele marktsegmentatie.

    Islamitische homo’s, Vlaamse boeren en Vlaamse bejaarden.

    Misschien eens samen in de kerk stoppen en ze op de vuist laten gaan?
    Een idee voor een cvp-weekendje?

    Een beetje zoals de kindermanipulatie van Groen.

  23. Inderdaad de CVP is terug !Of liever de CVP is gewoon de CVP gebleven …Partij zonder gezicht en zonder moed en zonder diepgang .Alleen verslaaft aan de macht en gegijzeld door haar zuil!

  24. Inderdaad, mister de Naar : enkel de fundamentalisten zijn ‘extremistische zotten’, maar de ‘normalen’ supporteren er constant voor. Weet 90 jaar geleden was dát ook zó.

  25. Dat komt omdat journaille-isten en woke reporters vermeende “feiten” uit hun Linkse duim zuigen ter PoCo-propaganda. Verkwist uw centen dus niet door de aankoop van bedrukt papier dat met voze gazettenpraat besmeurd werd.

  26. “Van welke planeet” ? Van de planeet “Woke”, die omgekeerde wereld waar de mensen op hun handen lopen, hun endeldarm geen onderdeel is van het spijsverteringsstelsel maar van het voortplanting systeem en waar de “gebraden kiekens” aan de bomen groeien.

  27. Ouders die hun baby stigmatiseren met een uit de Linkse duim gezogen naam zoals “Orry” dragen de verantwoordlijkheid als dat later ontspoort tot prietpraat uiten bij de tot CD&V herschilderde CVP, al bleef het tsjeefs DNA van het amechtig partijtje wel intact.

Plaats een reactie

Delen