Voorzitter Zangfeest roept N-VA en Vlaams Belang op tot samenwerking: "Vlaamse Beweging heeft meer dan voldoende geduld gehad"

ANZ-voorzitter Bart Fierens. Belga Image

Uncategorized

Voorzitter Zangfeest roept N-VA en Vlaams Belang op tot samenwerking: “Vlaamse Beweging heeft meer dan voldoende geduld gehad”

Simon Segers

In zijn toespraak tijdens het jaarlijkse Vlaams Nationaal Zangfeest riep ANZ-voorzitter Bart Fierens Vlaams Belang en N-VA op om elkaar de hand te reiken in 2024. “De Vlaamse Beweging heeft meer dan voldoende geduld gehad.”

Het Algemeen Nederlands Zangverbond (ANZ) organiseerde ondertussen haar 83e Zangfeest, dat sinds enkele jaren plaatsvindt in de Lotto Arena in Antwerpen. Hoewel het in de eerste plaats een gelegenheid betreft voor samenzang van Vlaamse liederen, spreekt de ANZ-voorzitter telkens ook enkele woorden over de huidige stand van zaken binnen de Vlaamse Beweging. “In mei 2024, dan gaat het gebeuren. De Vlaams Nationale partijen, zowel Bart als Tom, hebben een afspraak met de geschiedenis”, sprak Fierens. Hij hoopt dan ook dat zij samen werk willen maken om hun gedeelde doelstelling voor een onafhankelijk Vlaanderen te realiseren. “Ga samen rond de tafel zitten!”

De echte tegenstrevers

“De Vlaamse Beweging heeft meer dan voldoende geduld gehad. Realiseer uw beginselverklaringen, vergeet wat u verdeelt en werk samen aan de splitsing van dit land”, vervolgde de ANZ-voorzitter. Hij veroordeelde ook interne twisten binnen de Vlaamse Beweging en hij riep op om de pijlen op de “echte tegenstrevers” te richten, namelijk de Belgicisten, royalisten, unitaristen en de “Vivaldisten”.

Verder haalde Fierens onder andere uit naar de taalfaciliteiten, een “overgangsmaatregel” die in september 60 jaar zal bestaan, en naar de recente “Walen genieten graag van het leven”-uitspraak van PS-voorzitter Paul Magnette. “Onze zuiderburen zien het leven anders. Hun visie op de samenleving is de onze niet. Hun problemen en hun oplossingen zijn de onze niet (…) en het is daarom dat wij een onafhankelijk Vlaanderen willen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

11 gedachten over “Voorzitter Zangfeest roept N-VA en Vlaams Belang op tot samenwerking: “Vlaamse Beweging heeft meer dan voldoende geduld gehad””

  1. Gaat het VB soms 50 procent van de stemmen halen? Graag zelfs. Maar wellicht te hoog gegrepen voor het retrogade Vlaamse electoraat. Neem eens poolshoogte in de lokale gemeenteraden. Ik nam de proef op de som en vergeleek de gemeenteraad van Waterloo met deze van een gemeenteraad in de Rand. Lichtjaren van verschil in het voordeel van Waterloo. Vergelijken we nu de kwaliteit van het Vlaams Belang met zijn Nederlandstalige concurrenten. Eenzelfde vaststelling in het voordeel van het Vlaams Belang. Logisch dus dat de Vlamingen beduveld worden door de VRT, de Vlaamse regering en de Vivaldi NL losers. Uw en onze vijanden, de vijfde kolonne, bevindt zich onder ons.

  2. Een zeer nobele uitspraak van Fierens maar dan moet eerst nva zijn stal eens uitkuisen.
    Hendrik Vuye en Veerle Wouters verlaten nva,
    Siegfried Bracke, de rode nva’er krijgt elk jaar 18.000€ van Telenet en een extra pensioen van 6000€ bruto boven op zijn vetbetaald pensioen en weigert terug te betalen.
    schandaal exit JM Dedecker,
    Kim Geybels drugstrafiek,
    Herent Astrid Pollers en Christophe Lonnoy subsidiefraude
    Melikan Kuçam visumfraude,
    Haaltert Veerle Baeyens machtsmisbruik,
    Zoersel Verstreken afluisterpraktijken en corruptie Rik Schenck diefstal koper, Hamme Chris Thierens sexschandaal
    Pol Vandendriessche en Walter Capiau ook sexschandaal
    Sint Truiden Jelle Engelbosch corruptie,
    Herent, burgemeester Pollers, belangenvermenging en subsidiefraude,
    Kris Van Dyck Dessel uitkeringsfraude voor een prostitué,
    Antwerpen LEZ zone al 50 miljoen € gestolen van de burger
    Door nva vennootschapsbelasting op intercommunales ingevoerd en kost ons 200 miljoen € per jaar.
    Koen Kennis Antwerpen ontelbare mandaten,
    Bart Lambrechts Limburg 45 mandaten,
    bart de wever 4 vetbetaalde jobkes
    Luc De Keuleneer 16 mandaten
    Michael Frielich, 2 verschillende nummerplaten om vals te spelen bij trajectcontroles

  3. Ik zie geen afspraak met de geschiedenis, enkel de geschiedenis die zich zal herhalen. Zowel op Vlaams als op federaal vlak zullen er coalitions of losers gevormd worden. Op Vlaams vlak zal het NVA en de sossen zijn, aangevuld met andere landverraders om aan 50% te geraken, en op federaal vlak zal dat vivaldi II zijn, met opnieuw een premier van de 7ste partij. Zolang de grootspraak van de linkse BDW het hoge woord voert zal er niets gebeuren met Vlaanderen, tenzij nog meer achteruitgang die zijn regering nu al 3j voert.

  4. Wij,Vlamingen,zullen bepalen ,in het stemhokje,al de rest is tijdvulling.NVA-VB op naar 65%,dan kan er gesproken worden over confederalisme,onafhankelijkheid moet door 26 EU-staten goedgekeurd worden,wat nooit zal gebeuren

  5. Wat kan die meneer Fierens zeveren. Gaat dat soort Vlamingen dan nooit volwassen worden? Dat hij maar snel verkast naar het Vaticaan waar dergelijke nonssens dagelijks geserveerd woorden. Wij hebben een Vlaamse regering nodig met Vlaamse ballen die in staking gaat tegen het Belgisch niveau en eenzijdig na referendum Vlaanderen loskoppelt van de Belgo-Waalse beerput… met of zonder N-VA.

  6. Bart Fierens heeft nog niet begrepen hoe politiek werkt in dit land.
    Een samenwerking tussen N-vA en Vlaams Belang zou inderdaad mooi zijn, maar brengt geen zoden aan de dijk. Vlaanderen wordt niet onafhankelijk door een overweldigende meerderheid van N-vA + VB. Ook niet door een onafhankelijkheidsverklaring in het Vlaams Parlement. Lees: “Vlaamse Onafhankelijkheid. Waarom die er nooit komt.” https://yellowlion.org/nl/vlaamse-onafhankelijkheid-waarom-die-er-nooit-komt/

  7. Volledig mee eens. We hebben massa’s volksverraders zat onder de eigen bevolking. Hierdoor hoeven we bij verkiezingen niet af te wachten wat de uitslag van over de taalgrens zal zijn. Federale verkiezingen zijn altijd verloren voor de Vlaamse nationalisten. En daar bovenop krijg je nog eens de zogenaamde grendels die Wallonië nog eens bevoordeeld.

Plaats een reactie

Delen