VVD ziet klimaatactivisten als grootste tegenstanders bij Nederlandse gemeenteraadsverkiezingen

Bron: VVD

Uncategorized

VVD ziet klimaatactivisten als grootste tegenstanders bij Nederlandse verkiezingen

Wannes Neukermans

De Nederlandse Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) van minister-president Mark Rutte lanceerde naar aanleiding van de provinciale verkiezingen van komende woensdag (15 maart) een campagnespot waarin wordt opgeroepen om tégen klimaatactivisme te stemmen. Het levert bij VVD’ers zelf gemengde reacties op.

“Ga stemmen. Laat ze niet winnen.” Dat is de boodschap die de VVD wil meegeven aan haar (potentiële) kiezers. In het filmpje toont de VVD enkele (progressieve) activisten die opkomen voor het klimaat en tégen Zwarte Piet. Ook de Brugse Wouter Mouton, die in Nederland enkele dagen in de cel zat nadat hij soep op zichzelf en een schilderij smeerde, komt voor in het filmpje.

“Ik schaam mij bij dit soort simplistische, populistische filmpjes om VVD’er te zijn”, reageert Tomas Friedhoff van VVD Heemsteedse. Ook bij Extinction Rebellion reageert men negatief. “Er is geen enkele reden om vreedzame burgerlijke ongehoorzaamheid om een hoop te gooien met gewelddadig racisme”, klinkt het. De klimaatgroep wijst daarbij op de tegenbetogingen tijdens een demonstratie van ‘Kick out Zwarte Piet’.

https://twitter.com/VVD/status/1634078631726321664?s=20

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

Plaats een reactie

Delen