Uncategorized

“Xi Jinping bereidt China voor op oorlog”

Wannes Neukermans

De Chinese president Xi Jinping heeft aangekondigd dat hij zijn land aan het klaarstomen is voor een mogelijke oorlog. Dat meldt het invloedrijke Amerikaanse tijdschrift ‘Foreign Affairs’. Xi sprak deze maand tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van het Chinese parlement en zijn hoogste politieke adviesorgaan vier keer over het onderwerp. Hij moedigde zijn generaals aan om te vechten en noemde de Verenigde Staten als vijand van de Chinezen.

Tijdens zijn toespraken drong Xi er bij privébedrijven op aan om te investeren in de militaire en strategische doelen van China. Hij benadrukte “het belang van het verenigen van het moederland, China inclusief Taiwan”, om “de grote verjonging van het Chinese volk” te bereiken. Xi beschuldigde westerse landen ervan China klein te houden en noemde dat de belangrijkste oorzaak van de huidige problemen van het land.

Defensiebudget

Xi waarschuwde dat de risico’s en uitdagingen waar China voor staat alleen maar groter en ernstiger zullen worden. Hij benadrukte dat China alleen nieuwe en grotere overwinningen kan blijven behalen als alle mensen hetzelfde denken, samen hard werken, elkaar helpen, zich verenigen als één, durven vechten en daar goed in zijn.

Bovendien heeft de Chinese regering aangekondigd dat het defensiebudget met 7,2 procent stijgt en plannen heeft om China minder afhankelijk te maken van graanimport en technologie uit andere landen. Momenteel is China nog voor meer dan een derde van zijn voedselconsumptie afhankelijk van import.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/03/dierbare-vrienden-xi-jinping-en-vladimir-poetin-ontmoeten-elkaar-in-kremlin/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

5 gedachten over ““Xi Jinping bereidt China voor op oorlog””

  1. Ik zou het tegenovergestelde zeggen. De Amerikanen voelen nattigheid en met reden. Ze zijn in verval want ze teren op (immense) schulden. China zal de wereldleider worden. Dit overdracht zal niet zonder slag of stoot gebeuren.
    Uitlokken van een oorlog zal door de Amerikanen aangewend worden om die omslag te verhinderen. Helpen zal het echter niet.

  2. Wie gaat er aanvallen ? De USA ? Of China ? Wie heeft er het grootste militair budget ter wereld ? De USA of China ? Wie heeft er tientallen militaire basissen kort bij de kust van China ? Wie ? Natuurlijk zal China zich verdedigen als de USA China aanvalt.

  3. Helemaal mee eens. De Amerikanen provoceren elke dag de Chinezen, proberen om de Chinezen het eerste schot te doen lossen. In China zien ze dit al lang aankomen. China laat zich niet opjutten door de “school bully”. Maar probeer dat maar eens uit te leggen aan de oorlogsstokers van PAL NWS.

Plaats een reactie

Delen