“Brussels gerechtsgebouw lijkt in betere toestand dan parket en Justitie die het huisvest”

Brussels gerechtsgebouw. Shutterstock

Uncategorized

“Brussels gerechtsgebouw lijkt in betere toestand dan parket en Justitie die het huisvest”

Julien Borremans

Verschillende strafbare feiten worden in Brussel niet meer strafrechtelijk vervolgd en het parket van Brussel kondigde een reeks van crisismaatregelen aan in een brief naar de Brusselse korpschefs.

Een gebrek aan middelen en personeel – zelfs na extra aanwervingen – zorgt voor een problematische situatie in Brussel. Volgens European Monitoring Centre for Drugs and Drugs Addiction staat Brussel van alle Europese steden op de vierde plaats wat betreft het gebruik van cocaïne. Het gebruik ervan wordt niet meer bestraft.

Mathias Vanden Borre wijst erop dat het parket van Brussel ten onder gaat aan personeelsproblemen. “De trieste vaststelling is dat parket en Justitie in Brussel al veel langer dan vandaag de situatie niet meer de baas kunnen.”

Lees hieronder het artikel uit ‘t Pallieterke:

https://palnws.be/2023/04/brussels-parket-capituleert-en-vervolgt-niet-langer-alle-strafbare-feiten/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Julien Borremans is niet alleen actief in het onderwijs, maar hij is daarnaast ook een zeer actief publicist op verschillende media. Onderwijs, Brussel, politiek en zoveel meer onderwerpen kunnen zijn interesse wekken.

4 gedachten over ““Brussels gerechtsgebouw lijkt in betere toestand dan parket en Justitie die het huisvest””

  1. Vinden ze dan geen links activistische rechters meer ? Begrijpelijk dat in Brussel neutrale rechters, voor zover dat bestaat, of eerder rechts getinte rechters zich niet op hun gemak voelen. Gezien er toch amper gestraft wordt kunnen ze misschien enkel nog moorden en verkrachtingen behandelen, dat is dan weer netjes opgelost.

  2. “Een laatste maatregel is een vermindering van het aantal perscontacten binnen het parket van Brussel, de zogenaamde persmagistraten.”
    Kunnen die eindelijk eens aan het werk gezet worden ipv hun zakken te vullen met steekpenningen van ‘joernalisten’ en het geheim van het onderzoek te schenden

Plaats een reactie

Delen