Meer dan 80 Joodse graven beschadigd in Charleroi: misschien waren het koperdieven

Meer dan 80 Joodse graven beschadigd in Charleroi: misschien waren het koperdieven. Belga

Uncategorized

Franse auteur Camus en Filip Dewinter geven lezing over omvolkingstheorie in Vlaams Parlement

Wannes Neukermans

De Franse schrijver Renaud Camus zal op zaterdag 6 mei in het Vlaams Parlement een lezing geven over zijn boek ‘Le Grand Remplacement’, samen met Vlaams Belang-volksvertegenwoordiger Filip Dewinter. Camus staat bekend als de bedenker van de vervangingstheorie en krijgt daarvoor internationaal enorm veel kritiek. Het boek ‘Omvolking’ van Filip Dewinter bestaat voor een groot deel uit een interview met Camus.

Renaud Camus staat bekend als de bedenker van de omvolkingstheorie, die stelt dat Frankrijk – of het Westen – zijn identiteit en cultuur zal verliezen door grote immigratiestromen. Die cultuur zou met name vervangen worden door de islam. De theorie vindt in Europa weerklank bij verschillende rechts-nationalistische politieke partijen, waaronder dus het Vlaams Belang van Filip Dewinter.

Eerste lezing

Terwijl Camus in zijn boek vooral op gevoel afgaat (“open je ogen”), probeerde Dewinter de vervangingstheorie cijfermatig toe te lichten in zijn boek. “In 1962 had 7 tot 8 procent van onze bevolking een migratieachtergrond. In 2000 was dat al 18,4 procent en in 2021 32,9 procent”, vertelt de Vlaams Belang-politicus.

Dewinter en Camus geven op zaterdag 6 mei in het Vlaams Parlement een lezing over de omvolkingstheorie. Het is de eerste keer dat de Franse auteur in Vlaanderen komt spreken. De Covid-19-pandemie zorgde er in 2021 voor dat een geplande lezing niet doorging. “De media schrijven heel graag over de ideeën van Renaud Camus, maar hebben hem nog nooit horen spreken”, reageert Dewinter. “Wel: nu krijgen ze de kans.”

Tegenstanders

Tegenstanders noemen omvolking een extreemrechtse en islamofobe complottheorie die haar oorsprong vindt in de term ‘Umvolkung’ uit nazi-Duitsland. De Duitsers zouden veroverde gebieden willen germaniseren, door de niet-Duitsers “om te volken tot Duitsers”, of hen te vervangen door Duitse immigranten. De moderne omvolkingstheorie stelt dat westerse gebieden zouden worden omgevolkt, voornamelijk door islamitische migranten.

“Wat ik zeg wordt bijgetreden door linkse sociologen. Zij zullen erkennen dat de cijfers juist zijn”, vertelde Dewinter daarover in een interview met ’t Pallieterke. “Onze politieke tegenstanders zijn het dus niet oneens met onze analyse, maar gebruiken andere termen.”

Lees ook:

https://palnws.be/2022/08/filip-dewinter-vlaams-parlementslid-vlaams-belang-als-je-de-omvolking-wil-vaststellen-open-je-ogen/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

5 gedachten over “Franse auteur Camus en Filip Dewinter geven lezing over omvolkingstheorie in Vlaams Parlement”

  1. In de media, in de reclame, in de school, op de straat…. overal zie je dat de omvolking een feit aan het worden is. En het gaat steeds sneller en sneller. Wie dat nog ontkent is ziende blind en de authentieke Vlaming moet lijdzaam toezien.

  2. Blijkbaar heeft de gemiddelde Vlaming er geen probleem mee omgevolkt te worden.
    Wir hebben dass niet geweten, is een te goedkope uitvlucht. . Een van de lessen die men kan trekken uit de geschiedenis van laatste 2500 jaar is. Bewaak krachtig uw territorium en maatschappelijke waardes of deze maatschappij wordt binnen een eeuw op gewelddadig wijze uitgegomd.

  3. De Vlaming is een lamme goedzak, een schijtluis en een lafaard. En dan heb je nog die linkse onderkruipers en gatlikkers die een orgasme krijgen bij het zien en ruiken van nen bruinen. Arm Vlaanderen.

  4. De bange mini partijtjes der zich democratisch wanenden verschanst achter dat “Cordon Discriminatoir” zitten schouder aan schouder te bibberen in afwachting van ons onbarmhartig electoraal vonnis van 2024. Nog slechts enkele maanden rest er hen nog tijd tot PoCo-zakkenvullen.

Plaats een reactie

Delen