Iran wil met camera’s vrouwen zonder hoofddoek op het spoor komen

Iran. Shutterstock

Uncategorized

Iran wil met camera’s vrouwen zonder hoofddoek op het spoor komen

Wannes Neukermans

Het regime van de Islamitische Republiek Iran wil vrouwen die de hoofddoekplicht niet naleven, opsporen met slimme camera’s. Dat vertelt politiechef Ahmad-Reza Radan.

“Met behulp van geavanceerde technologie en apparatuur wordt de vrouw geïdentificeerd”, aldus Radan. “Eerst krijgt ze een waarschuwing, vervolgens dal ze worden voorgeleid in de rechtbank.” Camera’s zullen op straat, in winkels en in kantoren komen te hangen.

Vrouwen die zonder hoofddoek op straat komen, riskeren zware straffen in de streng islamitische staat. Toch weigeren steeds meer vrouwen de hoofddoek te dragen, sinds de protesten die nu al sinds september bezig zijn.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/03/interview-firouzeh-nahavandi-emeritus-professor-aan-de-ulb-opstand-in-iran-vandaag-is-anders-dan-de-vorige/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

3 gedachten over “Iran wil met camera’s vrouwen zonder hoofddoek op het spoor komen”

  1. Ik wens al die iraanse vrouwen zonder doek veel sterkte en dat ze kunnen bewijzen dat ze niet onderdanig moeten zijn aan die oude vieze mannen met japon en baard. En zeggen dat er hier gekken zijn die zeggen dat dat doek een teken is van onafhankelijheid en eige kruze.

Plaats een reactie

Delen