KU Leuven delft onderspit tegen NSV: lezing met Martin Sellner mag doorgaan

Martin Sellner. Shutterstock

Uncategorized

KU Leuven delft onderspit tegen NSV: lezing van Martin Sellner mag doorgaan

Anton Schelfaut

De Nationalistische Studentenvereniging (NSV) heeft een rechtszaak tegen de KU Leuven gewonnen. Die had de studentenvereniging aangespannen tegen de universiteit nadat die laatste een lezing van de Oostenrijkse identitaire activist Martin Sellner in haar gebouwen had verboden. “De vrijheid van meningsuiting heeft gewonnen van de lastercampagne van de mainstreammedia en de dreiging van extreemlinks”, reageert Gaëtan Claeys, nationaal voorzitter van NSV.

De KU Leuven besloot twee weken geleden om een lezing van de Oostenrijker Martin Sellner, de kopman van protestbeweging Generation Identity en medeoprichter van Die Österreicher, niet toe te laten in haar gebouwen. De activist zou op 19 april in een aula van de KU Leuven komen spreken over de ‘identitaire strijd en zijn toekomst’. De studentenvereniging diende daarvoor een aanvraag in, maar die werd na overleg met Leuvens burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit) geweigerd door de KU Leuven, naar eigen zeggen uit veiligheidsoverwegingen.

Ondanks het verbod door de KU Leuven was NSV niet van plan om de lezing zomaar te annuleren. Daarvoor beriep ze zich op de grondwet, die de vrijheid van meningsuiting en vergadering waarborgt.

De studentenvereniging spande voor de Leuvense burgerlijke rechtbank een procedure in kortgeding aan tegen de universiteit en kreeg dinsdagmiddag te horen dat ze die heeft gewonnen. Dat betekent dat de lezing van Sellner gewoon kan doorgaan in de voorziene aula. Dat meldt de studentenvereniging op Twitter. Om de veiligheid van de aanwezigen te garanderen, werkt NSV samen met de politie en is inschrijven verplicht.

Lees ook:

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

7 gedachten over “KU Leuven delft onderspit tegen NSV: lezing van Martin Sellner mag doorgaan”

  1. Links of rechts, het maakt weinig uit. Het ergste is dat een universiteit dit misbruikt heeft om de visie van de rector op de maatschappij op te dringen en evenzo de studenten politiek te manipuleren. Waar een universiteit een baken moest zijn voor wetenschap, cultuur en intellect in het algemeen, worden deze nu een verlenging van het links politieke establishment. Je zou beschaamd geraken om nog te durven zeggen dat je aan een universiteit studeert of eraan bent afgestudeerd. Onmiddellijk krijg je een politiek etiketje erbij opgeplakt.

  2. Leuven is ook van de drie steden die weigert om inlichtingen te verstrekken of sociale huurders een eigendom in het buitenland hebben,een marokkaanse burgemeester in een linkse stad die gul geld spendeert aan vreemdelingen van zijn origine is vanzelfsprekend.Een pittige discussie aan de KUL zou eens fanatiek kunnen aflopen voor de linkse kerk,de brave blanke burgers worden het stilaan kotsbeu,2024 zal een razzia teweeg brengen onder de linkse minaretten

  3. Die minaretten zijn extreemrechtse bolwerken dominique,alleen willen de linkse partijen dat niet inzien.Omdat die meestal vollopen met niet-blanke andersgelovigen,worden die zonder onderzoek tegen de borst getrokken door links.Maar als je kijkt wat er in de Islamitische thuislanden gebeurt en wat ze hier daarvan trachten te importeren,dat kan je toch nooit links noemen?

  4. Maak subsidie verlening aan de KUL afhankelijk van hun eventueel respect voor “Vrijheid van Meningsuiting” of hun eventueel gebrek er aan ! Halt aan dergelijke pogingen tot PoCo-Stalinistische censuur !

Plaats een reactie

Delen