Vlaamse regering stimuleert boeren om uit te breiden zonder te groeien: “Gewoon toepassing van landbouwbeleid”

Jo Brouns - Illustratie. Photonews - Shutterstock

PAL CAST

PAL CAST. Marc Descheemaecker: “Als je alle wagens in Europa elektrisch maakt, heb je 50 bijkomende kerncentrales nodig… Wij sluiten ze”

Stijn Derudder

De elektrificatie van het wagenpark gaat snel vooruit, maar de ambities van de federale en Europese instanties lijken toch onhaalbaar. Er rijzen vragen op of het elektriciteitsnet die snelle elektrificatie wel aankan: zeker omdat de belangrijkste energiebronnen, de kerncentrales, in ons land worden gesloten.

Stoppen bussen, treinen en trams aan de taalgrens? Verandert er iets aan de veiligheid? Zet Vlaanderen in op privatisering van het openbaar vervoer? Beluister hieronder het gesprek met mobiliteitsexpert Marc Descheemaecker, surf naar palcast.be of zoek naar ‘PAL CAST’ via Spotify of Apple Music.

Lees hieronder het ‘Dossier Mobiliteit’ van deze week:

https://palnws.be/2023/04/voert-een-zelfstandig-vlaanderen-het-rijbewijs-met-punten-in/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Stijn Derudder (°1980, Gent) is getrouwd, vader van 3 kinderen en is hoofdredacteur van 't Pallieterke

2 gedachten over “PAL CAST. Marc Descheemaecker: “Als je alle wagens in Europa elektrisch maakt, heb je 50 bijkomende kerncentrales nodig… Wij sluiten ze””

  1. Iedereen elektrisch rijden in 2030? dat kan volgens de groene rijke gifkikkers die de autoweg voor hen alleen willen door 85% van de bevolking op een bakfiets en in de trein, bus, tram te stampen. Dan zal het goed rijden zijn, zelfs met een glaasje op! in een zelfrijdende auto waar ze geen chauffeur meer voor bij nodig hebben.

Plaats een reactie

Delen