Marc Descheemaecker. Belga

PAL CAST

PAL CAST. Marc Descheemaecker over het treinaanbod in een zelfstandig Vlaanderen

Stijn Derudder

In de aanloop naar de verkiezingen van 2024 lijken minstens twee partijen alvast zeker de kaart te trekken van meer Vlaamse autonomie, namelijk N-VA en Vlaams Belang. Men haalt hiervoor allerlei argumenten uit de kast, maar voor veel Vlamingen zullen praktische overwegingen doorslaggevend zijn. Op welke manier heeft dat impact op mijn portemonnee? Zullen de treinen stipter zijn? Wij trachten een hele reeks van dergelijke vragen te beantwoorden in onze vaste dossierrubriek.

In deze podcast, deel van een reeks, hoort u Marc Descheemaecker antwoorden op een lijst van specifieke vragen. Het hele communautaire dossier vindt u hieronder of via deze link.

Lees ook:

https://palnws.be/2023/04/kan-een-zelfstandig-vlaanderen-voor-een-beter-treinaanbod-zorgen/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Stijn Derudder (°1980, Gent) is getrouwd, vader van 3 kinderen en is hoofdredacteur van 't Pallieterke

1 gedachte over “PAL CAST. Marc Descheemaecker over het treinaanbod in een zelfstandig Vlaanderen”

  1. Wie dacht dat na de regeerperiode van Schouppe de trein van spoor zou veranderen, had het verkeerd voor. Karel Vinck werd uitgerangeerd en het kibbeltriumviraat Haeck- Lallemand- Descheemaecker rolde ruziënd over de sporen. De zelfbediening bij de vakbonden duurde voort en werd ruim overtroffen door de graaicultuur bij het kader en de directie, communicerende vaten van cliëntisme. Een ondoordringbaar kluwen van vennootschappen, vastgoedconstructies en consulting bureaus bleef gedijen in de duistere potgrond van de NMBS, die jaarlijks drie miljard euro cadeau krijgt van de belastingbetaler en toch constant financieel en structureel ontspoort. In 2012 hadden Infrabel, de NMBS Holding en – vervoersmaatschappij zo’n 100 filialen, sub filialen en indirecte participaties.

Plaats een reactie

Delen