Politie valt binnen in hoofdkantoor Europese Volkspartij

EVP-voorzitter Manfred Weber. Shutterstock

Uncategorized

Politie valt binnen in hoofdkantoor Europese Volkspartij

Anton Schelfaut

De Belgische en Duitse politie zijn dinsdag binnengevallen in het hoofdkantoor van de Europese Volkspartij (EVP) in Brussel. Dat bevestigt de EVP, waarbij onder meer cd&v en Les Engagés zijn aangesloten, in een persbericht.

In het persbericht laat de Europese Volkspartij weten dat de inval te maken heeft met een lopend onderzoek in de Duitse deelstaat Thüringen. Daar loopt een corruptieprocedure tegen Mario Voigt, de leider van de christendemocratische CDU in Thüringen. Hij zou in 2019 als verantwoordelijke van de internetcampagne van de EVP een opdracht hebben gegund aan een internetbureau in ruil voor een adviesvergoeding.

De christendemocratische fractie benadrukt dat ze “in volle transparantie meewerkt” aan het onderzoek en de autoriteiten “alle relevante informatie en documentatie verstrekt”. Omdat het een lopend juridisch onderzoek betreft, wil de EVP geen verdere commentaar geven.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

3 gedachten over “Politie valt binnen in hoofdkantoor Europese Volkspartij”

  1. In navolging van de Brexit, en binnenkort Nexit, kan ook België of beter een zelfstandig Vlaanderen voor een voorspoedige Belxit zorgen. Weg met die nutteloze EU vol volgevreten zonnekoningen en niet verkozen eurocommissarissen, die alleen maar miljarden en biljoenen kosten.

  2. Gelooft u echt dat er een Nexit komt??! Kijk nog maar eens goed naar Nederland dan; u zult snel iets anders denken. De gemiddelde Nederlander is even dwaas als de gemiddelde Duitser of Vlaming; die blijft braafjes binnen de lijntjes kleuren. Alleen de Engelsen hebben de ballen om zo’n brug op te blazen. En Hongaren, maar die zitten om louter financiële redenen nog bij de EU.

Plaats een reactie

Delen