Sarah Schlitz (Photonews)

Sarah Schlitz (Photonews)

Binnenland politiek

Staatssecretaris Schlitz wacht niet af en neemt zelf ontslag

Wannes Neukermans

Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Sarah Schlitz (Ecolo) neemt woensdagochtend ontslag uit de federale regering. Dat vertelt ze zelf bij RTBF. Haar positie was de laatste dagen onhoudbaar geworden nadat bleek dat ze haar persoonlijk logo gebruikte op met overheidsgeld gesubsidieerde projecten en dat ze daarover loog in het parlement.

Schlitz kwam onder vuur te liggen toen bleek dat ze haar persoonlijke logo gebruikte in campagnes voor projecten die met overheidsgeld werden gefinancierd. Ze werd op de vingers getikt door de controlecommissie van de Kamer: de feiten komen neer op onwettige zelfpromotie met overheidsmiddelen. Toen ook nog bleek dat Schlitz halve waarheden en hele leugens vertelde over de zaak, werd haar positie onhoudbaar. Het is nog niet bekend wie Schlitz zal opvolgen.

Lees hieronder meer:

https://palnws.be/2023/04/lonkt-ontslag-van-staatssecretaris-schlitz-ecolo-na-vierde-leugen/
https://palnws.be/2023/04/heeft-schlitz-parlement-voorgelogen-dit-is-er-zwaar-over/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

3 gedachten over “Staatssecretaris Schlitz wacht niet af en neemt zelf ontslag”

  1. Het zoveelste bewijs dat die Groenen nog te dom zijn om om hun veters te binden! Maar deze trien heeft wel 4 jaar lang €100000/jaar binnengerijfd. Wie zegt dat misdaad niet loont? Want zeg nu eerlijk, dit is toch gelegaliseerde diefstal ?

  2. Het is het Chinese jaar vh konijn, maar ook het Joodse jaar van de gestoorde meiden die overal de baas willen spelen. Graag wat meer patriarchie in de Joodse gemeenschap. Na Heinerschijt van Bud Light en Sjilts in België kan je als Jood echt niet meer gezichtsverlies lijden voor 2023. Joodse meiden zinken de economie.

  3. Het is geen aangename klus maar kijk eens vaker vergelijkend naar het VTM/VRT nieuws en de versie van de RTBF, we leven in twee totaal verschillende politieke systemen, in twee verschillende landen.

Plaats een reactie

Delen