Vincent Van Quickenborne (Open Vld). Photo News

Vincent Van Quickenborne (Open Vld). Photo News

Uncategorized

Van Quickenborne: “Regering verdient een onderscheiding”

Simon Segers

In een interview met De Zondag blikt minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) terug op de prestaties van de federale regering en kijkt hij naar volgende verkiezingen.

Van Quickenborne is tevreden met de prestaties van de regering, maar hij uit wel zijn ontevredenheid over de samenwerking met PS-voorzitter Paul Magnette. “Ik vind dat de regering een onderscheiding verdient”, sprak de minister. “We hebben het land op een goede manier door enkele ongeziene crisissen geloodst. Ondanks alle doembeelden zijn er de voorbije twee jaar 200.000 jobs gecreëerd én doen we het qua economische groei beter dan andere landen. Maar wat mij vooral stoort, is het njet van Magnette. Telkenmale we ambitie tonen, op vlak van begroting bijvoorbeeld, is hij de man die neen zegt. Dat betreur ik heel erg.” Hij gelooft verder ook niet dat Magnette het er beter van af zou gebracht hebben als eerste minister. “Met een socialist als premier zou deze regering niets gerealiseerd hebben.”

Einde aan de gijzelingen

Een meerderheid voor de V-partijen in Vlaanderen en voor extreemlinks in Wallonië lijkt een gevaarlijke situatie voor Van Quickenborne. “Want dan zal alles geblokkeerd worden”, stelde hij. “Weet u wat ook een verklaring is voor het grote begrotingstekort? De regeringsvorming die elke keer maanden en jaren aansleept. Dat is waarom wij dit anders willen organiseren. Wij vinden dat alle kiezers van het land moeten kunnen stemmen voor de premier. En als er geen regering gevormd wordt na zes maanden, moeten er nieuwe verkiezingen komen. Dat zal een einde maken aan alle gijzelingen.”

Betere score voor Open Vld?

Journalist Paul Cobbaert van De Zondag is sceptisch of de hiervoor vereiste federale hervormingen realistisch zijn. “Deze regering bewijst elke dag het omgekeerde”, betwist de minister. “En mag ik ook eens naar mijn departement wijzen? Of mag daar niet over gesproken worden? Twintig jaar lang is de digitalisering van justitie mislukt. Vandaag is ze in gang gezet. Vraag maar aan elke advocaat. Vijftig jaar lang hebben we geen korte gevangenisstraffen uitgevoerd. Sinds september doen we dat wel weer. Ik ben geen doemdenker, meneer Cobbaert. De mensen zullen volgend jaar goed beseffen wat er op het spel staat en zij zullen niet kiezen voor het risico op een totale blokkage. Ik ben daarom heel strijdvaardig. Wij zullen beter scoren dan iedereen denkt.”

Chaos zonder liberalen

Van Quickenborne ontkende verder dat zijn partij een geloofwaardigheidsproblematiek kent. “Hoe moeilijker de uitdaging wordt, hoe strijdvaardiger ik me voel. Het congres komt eraan: dat wordt hét moment om onze standpunten scherp te stellen. Zonder liberalen wordt het verschil tussen werken en niet werken kleiner, zonder liberalen krijgen we vooral veel betutteling, zonder liberalen dreigt chaos”, aldus de minister.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

20 gedachten over “Van Quickenborne: “Regering verdient een onderscheiding””

  1. Die man is echt de pedalen kwijt. Zou hij dat nu zelf geloven?
    Moest dat waar zijn heeft de maatschappij echt een gigantisch probleem en moet de gewone man zich ernstig zorgen maken want met leiders van dergelijk kaliber dreigt een catastrofe. Nauwelijks te vatten deze situatie.

  2. Wetende dat net dit soort dingen uit de mond komen van een kerel die zelfs erin geslaagd is justitie compleet te politiseren en bevelen gaf de “extreem rechtsen” JC (een simpele dief van legerwapens) en YV (een gewone mens die het niet hoog op had met de gang van zaken in ons land) te helpen “zelfmoorden” of af te schieten, moeten we niet te zwaar tillen aan deze uitspraak.

  3. Belgisch liberalisme. Dol op staatsschuld en belastingen. Genietend van ondermijning van koopkracht en inflatie. Snakkend naar regels en onderdrukking van mening. Leve meer staat. Leve open grenzen. Leve de multicul ontsporing.

  4. Een onderscheiding voor het grootste begrotingstekort, het verkleinen van de kloof tussen uitkeringen en werken door de Sinterklaaspolitiek, de halfslachtige hervormingen die niks bijbrengen en een top migratie.
    Met andere woorden : Vivaldi heeft niks bijgebracht !

  5. Enkel nietsnutten zoals Q (die ooit een Vlaming is geweest) had al lang zijn ontslag moeten geven wegens onbekwaamheid en durft dan schaamteloos zulke onzin verkopen.

  6. Van Quickenborne vergeet hierbij te vertellen dat de VLD-generatie Verhofstadt-Dewael-De Gucht de inspirerende, radicaal-Vlaamse burgermanifesten van Verhofstadt bij het oud papier heeft gezet om deze laatste vrij baan richting ‘de 16’ te geven. De weg voor de door de VLD gedefenestreerde Jean-Marie Dedecker en de opmars van de N-VA van Bart De Wever lag wijd open. Geen enkele politicus – ook niet van Open VLD – die in die navelstaarderij blijft meedraaien, ver weg van het gesprek aan de toog van café Sportwereld, moet achteraf komen zeuren dat de kiezer voor de verkeerde heeft gestemd. Denkt die goed betaalde politieke elite echt dat ‘de mensen’ dat niet feilloos aanvoelen? Dat ‘de mensen’ niet aanvoelen dat dit land muurvast zit terwijl een loodzware politieke kaste rondjes draait tot ze erbij neervalt dan wel een nog beter betaalde exit of comfortabele landingsbaan heeft gevonden? Immobilisme dat de belastingbetaler bakken geld kost. Het gat in de begroting is op een paar maanden tijd weer 4,3 miljard groter geworden. Vier miljard! Je hoeft echt geen economie te hebben gestudeerd om te begrijpen dat dit een uitgelezen kans is om de Belgische openbare financiën gezonder te maken. Zo snel mogelijk. In het belang van onze kinderen en kleinkinderen. Maar waar is die veel te grote zwerm politici bezig? Met zichzelf. Met hun navel en hun ego. Een schande is het. Een grote schande.
    Als het van minister Q afhangt wordt België zo snel als mogelijk een totalitaire staat, waar alleen “hij” het voor het zeggen heeft. Hij heeft er in ieder geval het profiel voor, de nodige stemmen nog niet, maar is dit wel nodig ?.
    https://www.knack.be/nieuws/belgie/portret-vincent-van-quickenborne/article-normal-33952.html

  7. VOLLEDIG MEE EENS! 👍🏻👍🏻 onderscheidingen voor:
    1) grootste begrotingstekort ooit!
    2) grootste leugenaars .
    3) grootste knoeiers
    4) grootste verkwisters
    5) duurste hoerenloper
    6) meest gehate regering ooit
    7) grootste belovers ooit zonder het te verwezenlijken
    8) grootste massa-immigratie ooit
    9) grootste schuld opbouw
    10) meest corrupte partij
    Als ik punten moet geven van 0 tot 10 geef ik dit niks betekenende partijtje een dikke MIN 10.000!!!! SLECHTSTE REGERING OOIT!!!!

  8. Stel u voor dat u in de school of aan de unief uzelf punten moogt geven dan is het onderwijs probleem per direct opgelost want iedereen zal met de hoogste score en dito diploma de school verlaten. Over de kwaliteit zullen we dan maar zwijgen net zoals we dat doen over de kwaliteit van Quicky en zijn VLD!

Plaats een reactie

Delen