Demir vraagt federale regering om mee in cassatie te gaan tegen Klimaatzaak

Demir zegt zich te verzetten tegen "opgelegde de-industrialisering". Photonews

Uncategorized

Voormalige Waalse minister Paul Furlan (60) overleden aan kanker

Wannes Neukermans

De Waalse voormalige minister Paul Furlan (PS) is op zestigjarige leeftijd overleden aan kanker. Hij zorgde in de vroege jaren 2000 mee voor de heropleving van het Waals socialisme en maakte tussen 2009 en 2017 deel uit van de Waalse regering.

In januari 2017 verliet de socialist van Italiaanse afkomst de Waalse regering, omdat er hem in de nasleep van het Publifin-schandaal verweten werd dat hij niet stevig genoeg had ingegrepen. Hij vertrok omdat hij de sereniteit wilde herstellen. “Maar ik stond recht in mijn schoenen”, vertelde hij toen.

Na zijn ministercarrière besloot hij om opnieuw Waals parlementslid te worden en zijn functie als burgemeester van Thuin opnieuw op te nemen. De laatste weken raakte bekend dat hij kanker had. Nu is hij overleden.

“We zullen je heel erg missen Polo”, schreef PS-voorzitter Magnette op Twitter. “Een emblematisch figuur in de Waalse politiek”, aldus Waals minister-president Elio Di Rupo.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/12/en-opeens-spreekt-men-over-een-regering-zonder-de-ps/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

1 gedachte over “Voormalige Waalse minister Paul Furlan (60) overleden aan kanker”

Plaats een reactie

Delen