Youssef Kobo: "Hebben blanke oude mannen binnenkort nood aan safe spaces?"

Youssef Kobo. Photo News

Uncategorized

Youssef Kobo: “Hebben blanke oude mannen binnenkort safe spaces nodig?”

Anton Schelfaut

In een column in De Tijd stelt opiniemaker Youssef Kobo de “banale karikaturen” die linkse activisten maken van blanke oude mannen aan de kaak. Hij vraagt zich met enig gevoel voor ironie af of die groep binnenkort nood zal hebben aan safe spaces, omdat ze almaar vaker wordt belaagd door progressieve activisten.

In zijn column merkt Kobo op dat de jonge generatie linkse activisten vrijwel elk maatschappelijk probleem volledig herleidt tot het bestaan van blanke oude mannen. Dat denkbeeld is volgens hem verworden tot een van de centrale dogma’s in progressieve milieus. Hij verwijst daarbij onder meer naar het pleidooi van Jong Groen om de “witte en vaak ook te oude mensen” bij de moederpartij te vervangen door jonge en diverse vernieuwers.

Kobo ontwaart in het pleidooi van Jong Groen een duidelijke trend in progressieve kringen: “Blanke oude mannen (…) zijn de oorzaak van alle problemen in onze samenleving, moeten zich koest houden en zouden beter plaats ruimen voor de jongere generatie.”

Banale karikaturen

Verder kaart de opiniemaker aan dat de (etnische) diversiteit in de Belgische machtsbastions en bestuurskamers vaak te wensen over laat. Desondanks is het volgens Kobo “voor de meeste minderheidsgroepen nog altijd gezellig vertoeven in België”. “De banale karikaturen die progressieve milieus maken van blanke mannen en de daaraan gepaarde tenenkrommende woketerminologie werken eerder op de zenuwen dan dat ze iets nuttigs bijdragen aan het maatschappelijk debat”, hekelt hij.

Tot slot vraagt Kobo zich met enig gevoel voor ironie af of oude blanke mannen binnenkort nood zullen hebben aan safe spaces, omdat ze almaar vaker belaagd worden “door progressieve activisten die inclusiviteit hoog in het vaandel dragen”.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

9 gedachten over “Youssef Kobo: “Hebben blanke oude mannen binnenkort safe spaces nodig?””

  1. Blanke mannen hebben buitenproportioneel veel aan de menselijke beschaving bijgedragen. Ze zijn verantwoordelijk voor een nooit geziene boom in wetenschap, filosofie en cultuur. Zonder blanke mannen hadden we geen auto’s, vliegtuigen en computers gehad, om maar een paar dingen te noemen. Die linkse wokies zouden beter een beetje meer respect aan de dag leggen.

  2. Kobo vergist zich van vijand. Hij heeft het over “linkse activisten” maar bedoelt in feite de verspreiders van de politieke correctheid, de woke en LGTBQ ideologie. Die zitten in elke partij. Toegegeven, er zijn er wat meer in wat met gewoonlijk de “linkse” partijen noemt. Maar ze zitten ook in alle andere partijen, inclusief de N-vA en Vlaams Belang. Al die zotte nieuwe ideologieen worden hier heel bewust en met veel financiele ondersteuning uitgezaaid door onze media. De financiering komt rechtstreeks uit Amerikaans belastinggeld. Die nieuwe zottigheid komt niet uit Rusland, Hongarije of China.

  3. Elke door woke goedgekeurde groep blijft het voor de meeste minderheidsgroepen nog altijd gezellig vertoeven in België.
    Zonder werk of enige drang daar toe, zonder taalkennis. Gewoon lekker achterover chillen op socialistisch/groen /ecolo/VLD/Vooruit model volstaat om naast wat zwartwerk te overleven in belgistan.
    De Vlaamse belastingbetaler zal dit wel financieren, en de zakkenvullerij bij de politiekers in 9 (negen) regeringen en gewesten en provincies en studiegroepen en talloze nutteloze postjes op maat van de particratie.
    Ik vraag me of megasteden zoals new-york, tokio enz ook zo’n resem nutteloze zakkenvullers hebben want die hebben meer inwoners dan flanderstan? Ik denk niet dat die steden 9 regeringen nodig hebben om de boel te runnen.

  4. Klemantine, ooit al eens gehoord van een zoekmachine op het internet. Gelieve hiervan gebruik te maken ipv idiote vragen te stellen die toch niemand hier zal beantwoorden. Bedankt.

Plaats een reactie

Delen