Vraag van de week: Is er in Vlaanderen nood aan een liberale partij?

Els Ampe organiseert een panelgesprek. Photonews

Uncategorized

Betoging ‘Doe Ze Luisteren’: Vlaams Belang stelt burgemeester Close in gebreke

Anton Schelfaut

Vlaams Belang verzamelt vandaag op het Brusselse Albertinaplein voor een protestmeeting tegen de verschillende regeringen in België. Eerst besloot Brussel om de betoging te verbieden, maar uiteindelijk kreeg VB groen licht van de Raad van State. Een tegenbetoging van de Stand-Up-coalitie werd eveneens toegelaten. Onveilig, volgens voorzitter Van Grieken. “Als dit uit de hand loopt, rust er een enorme verantwoordelijkheid op de Brusselse burgemeester.”

Sinds 14u is Vlaams Belang bezig met de ‘Doe ze Luisteren’-protestbetoging, als sluitstuk van de tiendaagse wandeltocht van voorzitter Tom Van Grieken. Om 12u startte een “Fascisten niet welkom”-betoging door de straten van Brussel. De Raad van State heeft zowel de VB-betoging als de tegenbetoging van de Coalition Stand-Up toegelaten.

Tegenbetoging

Maar burgemeester Close (PS) heeft ervoor gezorgd dat die tegenbetoging vlakbij de VB-betoging eindigt. “Iedereen heeft het recht om te protesteren, maar dit is erg gevaarlijk”, vertelt Van Grieken. “Er zitten figuren in de betoging die duidelijk uit zijn op geweld. Die hitst men twee uur lang op en laat men dan los bij aanvang én in de buurt van onze meeting. Het is alsof de politiek dit bewust fout wil doen lopen.”

Als het foutloopt, is dat volgens Van Grieken de fout van burgemeester Close. Daarom stelt VB hem persoonlijk in gebreke. “Als hij niet de nodige maatregelen neemt om dat te doen, is hij aansprakelijk.” Volgens de politie zijn er 1.500 mensen aanwezig, Vlaams Belang spreekt van een 3.000-tal sympathisanten. Bruzz telde een 200-tal mensen op de tegenbetoging.

Oproep aan Jan Jambon

In zijn toespraak nam ondervoorzitter en Vlaams fractievoorzitter Chris Janssens de Vlaamse regering onder vuur. Na een betoog over het stikstofbeleid, de lage-emissiezones, en het energiebeleid richtte hij zich tot Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). Beste Jan Jambon, kuis uw shit eens op, luister eindelijk naar de Vlaming en stop deze groenlinkse waanzin.”

Federaal fractieleider en VB-ondervoorzitter Barbara Pas richtte zich tot de federale regering. In 2019 koos u voor een Vlaams en rechts beleid. U kreeg een belgicistisch en links beleid. U koos voor een stevig migratiebeleid maar kreeg een verderzetting van het opengrenzenbeleid”, aldus Pas. “U koos voor een harde aanpak van de criminaliteit, u kreeg Van Quickenborne. U koos voor betaalbare energie, u kreeg Tinne van der Straeten.” Volgens haar moet een VB-stem “niet meer worden weggezet als een anti-stem”.

Lees ook:

https://palnws.be/2023/05/van-grieken-blikt-vooruit-op-protestmeeting-politiek-moet-luisteren-naar-verzuchtingen-van-vlamingen/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

8 gedachten over “Betoging ‘Doe Ze Luisteren’: Vlaams Belang stelt burgemeester Close in gebreke”

  1. Bruxelles heeft sinds het Belgisch separatisme in 1830, nooit meer het profiel gehad als hoofdstad van alle Belgen, laat staan van de Vlamingen. De keuze van Bruxelles als hoofdstad van Vlaanderen getuigt van Vlaams masochisme. De Congolezen plaatsen toch ook geen standbeelden van Leopol II.

  2. In de plaats van een dialoog aan te gaan met VB, ipv te luisteren niet alleen naar VB maar ook naar de werkende Vlaming, gooien de traditionele partijen (dus inclusief NVA) en links alles op één hoop. “Het komt van VB dus is het slecht” en men bekijkt niet eens het voorstel. “”De kiezer is verkeerd, hij/zij vergist zich” is de teneur. Hoe kortzichtig kun je zijn, alles voor hun postjes, niets voor de mensen die hun riante weddes betalen. Elke internationale autoriteit klaagt ons land aan: hoogste belastingen, meeste schulden, minst aan return voor de burger, meest aantal politici…keer op keer de grote winnaar is ons land in de negatieve zin, en als iemand dan het durft aan te klagen zijn het “nestbevuilers” of “facisten”, hoever gaan we nog van een parlementaire democratie afdwalen?

  3. Het spijt me dat ik er op het VB samentreffen onder het motto ‘Laat ze luisteren’ niet bij was. Daarom heb ik met biezondere aandacht naar het VRT 1 TV nieuws gekeken. Dat er ook een tegenbetoging was, daar had ik van gehoord. Van beide manifestaties werden er door onze Vaderlandse zender beelden getoond, leeuwen vlaggen in de ene groep en zwart gemaskerde supper-democraten in de tegenbetoging.
    Als ik hier nu de cijfers met het aantal aanwezigen lees, moet ik toch even slikken. Volgens het door de VRT getoond beelmateriaal, meende ik dat het juist andersom was : 2.000 tegenbetogers en 200 VB mensen. ‘Onze VRT’ draait ons weerom een rad voor de oogen !

Plaats een reactie

Delen