Loyalisten in Soedan (Photonews)

Uncategorized

“De rol van Rusland bij de coup in Soedan is onduidelijk”

Paul Bäumer

Twee zijden van het Soedanese conflict werkten in het verleden broederlijk samen met de Russen. Dat maakt de rol van Rusland onduidelijk, schrijft opiniemaker Paul Bäumer. Via Soedan kon Rusland ook een groot deel van de westerse sancties omzeilen.

“Het conflict zegt iets over het gehalte van de ‘democratisering’ en de ‘overgang naar een civiel bestuur’ in veel Afrikaanse landen”, schrijft Bäumer over de burgeroorlog in het Afrikaanse land.

“Kort na de Russische inval in Oekraïne werd onder hun toeziend oog een grote transfer van Soedanees goud naar Rusland georganiseerd”, aldus Bäumer. “De Wagner-groep had eerder al dank zij Dagalo grote Soedanese concessies voor de ontginning van goud in handen gekregen. Daarmee kon Poetin de gevolgen van de westerse sancties omzeilen en zijn oorlog in Oekraïne financieren.”

Lees hieronder de opinie uit ’t Pallieterke:

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Geschiedenis, opinie of andere? Bij Paul Bäumer zit u aan het juiste adres, behalve als het gaat om een politiek correcte mening.

2 gedachten over ““De rol van Rusland bij de coup in Soedan is onduidelijk””

  1. Och arme Soudan… het loopt daar weer vol ‘arme sukkelaars’ in een land dat goud opslaat. Natuurlijk zijn zij die ‘het geweld ontvluchten’ nu zeer welgekomen in Belgenland en omstreeken. Wanneer gaat illegale inwijking in Europa nu eens eindelijk gestopt worden ?

Plaats een reactie

Delen