Ecolo-mandataris liket bedreiging van volger aan 'transfobe' MR (en maakt van N-VA extra doelwit)

Margaux De Ré (Ecolo). Belga

Binnenland politiek

Ecolo-mandataris liket bedreiging van volger aan ’transfobe’ MR (en maakt van N-VA extra doelwit)

Anton Schelfaut

Brussels Parlementslid Margaux De Ré (Ecolo) is niet opgezet met de aanwezigheid van MR op de parade van de Brussels Pride komende zaterdag. Dat maakte ze duidelijk door een reactie van een volger – die nochtans dreigde met geweld – te liken. In plaats van het dreigement te veroordelen of te verwijderen, goot ze extra olie op het vuur door op te merken dat ook N-VA aanwezig zal zijn.

Brussels Parlementslid Margaux De Ré (Ecolo) deelde begin deze week een bericht op Instagram waarin ze verschillende nieuwsfeiten oplijst die moeten aantonen dat LGBTQIA+-personen in België nog vaak met geweld worden geconfronteerd. Een van de voorbeelden die ze aanhaalt, is een ’transfobe’ retweet van MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez.

Gewelddadige strijd

Een volger van De Ré – die zichzelf op haar profiel omschrijft als een lesbische, polyamoreuze transvrouw – vraagt zich in een reactie onder het bericht verontwaardigd af waarom MR aanwezig zal zijn op de Pride. Ze dreigt zelfs met geweld en bommen omdat de partij “tegen haar bestaan strijdt” en “haar dood wil hebben”. “Men moet niet verbaasd zijn als we op een dag onze methoden veranderen. De Pride is geen parade, maar in essentie een gewelddadige strijd. Terug naar de bron, voor onze rechten”, klinkt het.

In plaats van het dreigement te veroordelen of te verwijderen, deelt De Ré een vind-ik-leuk uit en merkt ze op dat ook N-VA op de Pride aanwezig zal zijn.

“Die mensen willen mij dood en ik moet mijn Pride met hen delen?”, vraagt de volger zich vervolgens af. “Dat is echt onzin. Maar als we iets zeggen of doen, zijn wij degenen waarover we ons zorgen moeten maken. Op een dag zullen het bommen in plaats van een Pride zijn.”

(Lees verder onder de afbeelding.)

Pim Fortuyn

De Franstalige auteur en opiniemaker Drieu Godefridi deelde de bewuste berichten op Facebook. “De ontsporing van een aanzienlijk aantal Ecolo-vertegenwoordigers begint zorgwekkend te worden”, reageert hij. “Deze reacties zijn in strijd met de wet.”

Volgens Godefridi is het belangrijk om er voortdurend aan te herinneren dat dergelijke oproepen tot geweld ook “minder gestructureerde geesten treffen die, dronken van haat en geweld, levend in een wereld apart, tot actie overgaan”. Hij verwijst daarbij naar de moord op de Nederlandse politicus Pim Fortuyn door een extreemlinkse milieuactivist.

“Wordt het geen tijd dat Ecolo haar vertegenwoordigers tot de orde roept en dat er – als dat niet lukt – sancties tegen de partij als zodanig worden genomen?”, vraagt hij zich tot slot af.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

11 gedachten over “Ecolo-mandataris liket bedreiging van volger aan ’transfobe’ MR (en maakt van N-VA extra doelwit)”

  1. Dat de lgtb-azerty-querty organisaties (rijkelijk bedeeld met belastibgsgeld) nog iets te maken hebben met rechten voor homo’s en lesbiennes bestrijd ik ten zeerste.
    Dat ze strijden voor pedofilie en de seksualisering van kinderen(volgens hun eigen berichten vanaf de geboorte) zou ondertussen moeten bekend zijn.
    Dus subsidiëring is het sponsoren van aanslagen op onze maatschappij. Hopelijk leest JJ dit ook

  2. De huidige ‘gender-zever’ blijkt een pedofilie-brainwash-operatie te zijn.

    Kunt u zich voorstellen?
    Kinderen ‘voorlichten’ over het bestaan van obsessieve a-typische individuen.
    Pubers psychologisch misbruiken is eveneens een misdrijf.

  3. Die mensen willen mij dood? Wie dan? Europa is zowat de meest homovriendelijke plek op deze planeet. De enigen die homo’s dood willen zijn… nee ik zal het maar niet luidop zeggen.

  4. Haat en geweld komt steeds van extreem links in dit land. Maar de staatsonveiligheid concentreert zich liever op memes van schild en vrienden. Net zoals deze regering zijn het incompetentos!

  5. Dus diegenen die zogezegd vrede aan allen, hetero, homo, lesbo, bi en alles ertussen en eronder promoten, willen andersdenkenden en sympathisanten letterlijk opgeblazen? Een zekere Yannick C is voor minder te zeggen en te schrijven door Waalse kogels “per ongeluk” doorzeeft geworden. Men denigreert in de pers een debat over het gesjoemel met miljoenen belastinggeld tot de verkeerde uitspraak van een verkozen politica (veel partijen hebben zelfs geen verkozen politici) maar dit laat de regime pers gratuit passeren…omdat het vanuit de linkse hoek komt? Ik begrijp niet dat Theo Francken aan dit soort tuig van ecolo, de quasi gangmaker in Brussel en Wallonië, daar nog elke jaar 12Mia Vlaams belastinggeld wil aan spenderen tot 2029. Moest VB of PVDA iets dergelijks verkondigen, het cordon werd onmiddellijk herbevestigd voor decennia, maar onze Vlaamse partijen kijken als het van Ecolo komt even de andere kant op, en dat noemt men in het Vlaamse en Federale parlement “democratie”. Om van te walgen!

Plaats een reactie

Delen