Bijkomende wetgeving om relschoppers uit manifestaties te weren komt er niet na druk van vakbonden en PVDA

Raoul Hedebouw (uiterst links) en Peter Mertens (rechts) op een PVDA-manifestatie. Photonews

Binnenland politiek

Hoe lang zijn de communistische partijafdrachten bij PDVA vol te houden?

Filip Van Laenen

De communisten van de PVDA wasten verleden week ostentatief en zeer nadrukkelijk hun handen in onschuld naar aanleiding van de pensioenbonussen van onze volksvertegenwoordigers.

Enerzijds had de PVDA vaak nog geen parlementsleden, op het ogenblik dat een aantal regelingen rond het loon en de pensioenen in de parlementen vastgelegd werden. En áls ze al zouden meestappen in een extraatje op het pensioen of een verhoging van de lonen van de parlementsleden, dan zou dat extra geld wat hen betreft toch volledig wegvloeien naar de partijkas van de PVDA.

Blijft dit duren?

Dat heeft meteen ook het voordeel dat hun parlementsleden met hun afdrachten niet eens gevraagd wordt iets uitzonderlijks te doen dat niet van toepassing zou zijn op andere leden van de partij. Of ze nu in het parlement zitten, in een fabriek gaan werken of ergens een lucratief baantje vinden, netto maakt het voor hen geen verschil uit.

Vraag is echter hoe lang dit strikte regime vol te houden valt. Naarmate de partij groter wordt, meer verkozenen telt en misschien hier of daar ook aan de macht komt, zal de verleiding groter worden om toch al eens een zitpenning of een bonus voor zichzelf te houden. Het is niet zeker dat alle PTB/PVDA-kandidaten die volgend jaar verkozen zullen raken even strikt in de leer zullen zijn als de huidige mandatarissen.

Lees hieronder het volledige artikel uit ‘t Pallieterke:

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Filip Van Laenen (°1972, Bonheiden) studeerde burgerlijk ingenieur elektrotechniek en computerwetenschappen. Vandaag is hij Chief Architect bij een IT-bedrijf in Noorwegen. Filip tracht partijpolitieke dynamiek te begrijpen en volgt Scandinavië en technologie-innovaties op de voet. Grote fan van de kosmos.

3 gedachten over “Hoe lang zijn de communistische partijafdrachten bij PDVA vol te houden?”

  1. Zoals steeds met de leer van de rode massamoordenaarsclub is de ene meer gelijk dan de andere. In geen enkel politieke strekking is de ongelijkheid zo groot.

  2. geirnaert,de boris vrienden,is pvda mandataris,ik vrrag me af of hij zijn lucratief bijverdienstje aan de partij afgeeft,idem voor de trainer van de kampioenen,ben rottiers die ook een pvda-er is,van an swartbroeckx weet ik het niet maar het is ook zo’n rooie moeialkont die toch waarschijnlijk haar premies voor zichzelf heeft gehouden maar anderen de vinger wijst die beter af zijn

Plaats een reactie

Delen