Janssens (VB) voorstander van sporadische drugtests in Vlaams Parlement

Chris Janssens (Belga). Illustratiebeeld (Shutterstock).

Binnenland politiek

Janssens (VB) voorstander van sporadische drugtests in Vlaams Parlement

Anton Schelfaut

Vlaams Belang-fractieleider Chris Janssens is een voorstander van sporadische drugtests in het Vlaams Parlement. Dat zegt hij in een interview met weekblad ’t Pallieterke.

Onder het motto ‘leading by example’ pleitte Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken er begin dit jaar voor om onder meer ministers en parlementsleden te onderwerpen aan willekeurige drugstests. Ook Vlaams Belang-fractieleider Chris Janssens toont zich in een interview met weekblad ’t Pallieterke een voorstander van sporadische drugtests in het Vlaams Parlement, gelet op de voorbeeldfunctie van politici. “Ikzelf ben niet bang om een drugtest te laten afnemen en hoop dat de andere 123 parlementsleden dat ook niet zijn”, zegt hij. “De leden van mijn fractie zullen daar geen enkel bezwaar tegen hebben.”

Drugsprobleem

Op de vraag of er een drugsprobleem is in de politiek, antwoordt Janssens dat hij dat in het Vlaams Parlement nog niet heeft vastgesteld. “Maar er is een drugsprobleem in alle lagen van de samenleving, gaande van de bakker en de poetsvrouw over de notaris tot het parlementslid”, schetst hij.

Vooral de normalisering van druggebruik bij jonge mensen baart de Vlaams Belang-fractieleider zorgen. “Politici mogen dat niet normaliseren of er lacherig over doen. Ze moeten vooral waarschuwen voor de zware gevolgen van druggebruik op mensenlevens”, besluit hij.

https://palnws.be/2023/05/interview-chris-janssens-vb-met-haar-bocht-inzake-abortus-euthanaseert-cdv-vooral-haar-eigen-bestaansreden/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

5 gedachten over “Janssens (VB) voorstander van sporadische drugtests in Vlaams Parlement”

Plaats een reactie

Delen