Bert Anciaux over het vertrek van Ahidar uit Vooruit: “Reactie van partij op uitspraken over Gaza was niet oké”

Bert Anciaux en Fouad Ahidar tijdens een 1 meiviering in 2014. Belga

Uncategorized

‘Klokkenluider’ is het woord van de pers voor een klikspaan in een besloten WhatsApp-groep

Jurgen Ceder

Bijna alle uitspraken gedaan via moderne communicatiemiddelen worden ergens bewaard. En dat is goed voor de politiestaat. Wanneer we onze gedachten toevertrouwen aan Facebook, Twitter of WhatsApp, kunnen we ze evengoed in steen houwen, klaar om ooit tegen ons gebruikt te worden door iemand die ons een kwaad hart toedraagt.

Er is geen vluchtigheid, geen vergetelheid, geen gelaatsuitdrukking of stemintonatie die toelaat een grap te onderscheiden van ernst. Ik hoorde links vroeger vaak van leer trekken tegen ‘de politiestaat’. Dat gebeurt nog weinig, waarschijnlijk omdat die strekking nu zelf de wetten maakt.

Negen leraars van de Sportschool Hasselt zijn sinds vorige week geschorst en het voorwerp van een gerechtelijk onderzoek. Ze worden beschuldigd van “racistische, homofobe en seksistische” berichten in een besloten groep van WhatsApp. De klacht komt van iemand die zelf ook in die groep had gezeten, maar in conflict raakte met de anderen.  ‘Klokkenluider’ is het woord van de pers voor de klikspaan.

Lees hieronder de opinie van Jurgen Ceder:

https://palnws.be/2023/04/moderne-communicatietechnologie-is-de-beste-bondgenoot-van-de-politiestaat/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Jurist Jurgen Ceder (°1963, Aalst) nam enkele jaren geleden als eresenator afstand van de Belgische politiek om zich toe te leggen op het vaderschap. Vanuit die hoedanigheid overschouwt hij als analist de grote gewapende en culturele conflicten waar de wereld vandaag mee te kampen heeft.

Plaats een reactie

Delen