Groen-vicepremier Petra De Sutter. Photo News

Groen-vicepremier Petra De Sutter. Photo News

Binnenland politiek

Petra De Sutter: één van de hoofdrolspelers in de groene neerwaartse spiraal

Drieu Godefridi

“De Kamerfractie van Groen/Ecolo bevindt zich in een neerwaartse spiraal waarbij enkel het meest elementaire instinct tot zelfbehoud soelaas kan bieden”, schrijft columnist Drieu Godefridi. “Momenteel lopen er vier zaken waarvan er – in een rechtsstaat die naam waardig – drie gevolgen zouden moeten hebben.”

1 – Petra De Sutter

De Sutter had – en heeft nog steeds – twee mensen op haar kantoor in dienst die betaald worden door het overheidsbedrijf bpost. Uit WhatsApp-berichten tussen de CEO van bpost en de kabinetschef van De Sutter, gepubliceerd door De Standaard, blijkt dat minstens één van die twee mensen rechtstreeks betrokken was bij de heronderhandeling van het krantenbezorgingscontract binnen de overheid.

Met andere woorden, bpost onderhandelde met zichzelf. Terwijl de partij van de premier dit contract aan bpost wilde gunnen voor 110 miljoen per jaar gedurende 5 jaar, werd uiteindelijk 150 miljoen per jaar plus indexering ‘onderhandeld’. Alles is eenvoudiger en rooskleuriger als je met jezelf onderhandelt. Kennelijk heeft mevrouw De Sutter verzuimd het Parlement te informeren dat die twee leden van haar kabinet door bpost werden betaald. Kortom, het is twijfelachtig of mevrouw De Sutter in haar functie zal blijven gezien deze kosmische ‘incompetentie’.

Lees hier verder:

https://palnws.be/2023/05/groen-ecolo-de-hoofdrolspelers-in-een-neerwaartse-spiraal/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Drieu Godefridi is ondernemer en essayist. Hij heeft een dozijn essays gepubliceerd, waaronder De Groene Utopie, dat in een dozijn talen is vertaald. Hij levert regelmatig bijdragen aan het Gatestone Institute (New York), 't Pallieterke, Atlantico (Parijs), Contrepoints, Dreuz en Pan (Brussel).

8 gedachten over “Petra De Sutter: één van de hoofdrolspelers in de groene neerwaartse spiraal”

  1. Het spijt me maar als De Sutter pleit dat hij/zij slechts een “custodian” is van BPost, dan op z’n minst zou een bedrijf waar de belastingbetaler meer dan helft van heeft in aandelen, zij/hijzelf en het parlement recht hebben op inzage van de audit die is gebeurd. Bovendien zal de audit wel wat gekost hebben, en dus zullen er volgens de Belgische begrotingsregels op z’n minst een offerte/aanbesteding aanvraag moeten voor zijn ingediend (aan minimum drie bedrijven werkzaam in dezelfde context, dus geen beenhouwers of bakkers). Onderhandse (directe) aankopen van goederen en diensten kunnen slechts in zeer bepaalde uitzonderingen (oorlogstijd…). Dus moet Desutter mij eens uitleggen hoe het komt dat het “bedrijfje” die het contract heeft gekregen en dus de audit heeft uitgevoerd, komt uit de familie van iemand aan de top van de beheerraad van BPost. Dit zaakje stinkt als de pest, en Desutter zit er volgens mij op z’n minst al meer dan 3j gewoon op te kijken,…of weg te kijken om vivaldi niet te beschadigen en de rit tot 2024 uit te zitten.

  2. Waar de PS de hoofdrol speelt mondt het resultaat gegarandeerd uit in een absolute chaos.
    Hopelijk wordt er enig soelaas gebracht maar de kans is bijzonder klein.
    En dan hebben we het nog niet over de NMBS gehad …

  3. Je hebt overschot van gelijk. Maar, om 100 % correct te zijn, had je moeten schrijven: “hij/ zij/ het”. Dat laatste is “onnozel enkelvoud”, wat, trouwens, voor alle Groene Communisten van toepassing is.

Plaats een reactie

Delen