Tavernier (N-VA): "Brussel laat Vlaamse ouderen in de steek"

Annabel Tavernier. Belga

Uncategorized

Tavernier (N-VA): “Brussel laat Vlaamse ouderen in de steek”

Anton Schelfaut

Als het van Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (cd&v) afhangt, krijgen ook Vlaamse ouderen die in een Vlaams woonzorgcentrum op Brussels grondgebied verblijven straks een hoger zorgbudget. Daartoe stuurde de minister een brief naar de Brusselse ministers Alain Maron (Ecolo) en Elke Van den Brandt (Groen), maar die blijft voorlopig onbeantwoord. “Brussel laat onze Vlaamse ouderen in de steek”, reageert Vlaams Parlementslid Annabel Tavernier (N-VA).

Sinds 1 april 2023 krijgen bewoners van woonzorgcentra die behoren tot de laagste inkomenscategorieën in Vlaanderen via de Vlaamse Sociale Bescherming (VSB) een hoger zorgbudget. Vlaamse Brusselaars die zijn aangesloten bij de VSB krijgen die verhoging voorlopig niet. Bij de zesde staatshervorming werd de bevoegdheid rond de tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden (THAB) immers overgeheveld naar de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC) van het Brussels Gewest.

In de commissie Welzijn, Volksgezondheid en Gezin in het Vlaams Parlement liet bevoegd minister Hilde Crevits (cd&v) dinsdagmiddag weten dat ze een brief heeft gestuurd naar haar Brusselse collega’s, ministers Alain Maron (Ecolo) en Elke Van den Brandt (Groen). Daarin heeft ze meegedeeld dat ze het zorgbudget van Brusselaars met een laag inkomen die aangesloten zijn bij de VSB en in een Vlaams woonzorgcentrum verblijven, wil verhogen. Hoewel ze heeft aangeboden om die verhoging vanuit de VSB te betalen, ontving de minister tot op heden nog geen antwoord op haar brief.

Desinteresse

Vlaams Parlementslid Annabel Tavernier (N-VA) reageert tevreden op het aanbod van minister Crevits. “Vlaanderen benut zijn bevoegdheden ten volle, terwijl Brussel steken laat vallen op het vlak van ouderenzorg”, hekelt ze. “Brussel laat onze Vlaamse ouderen in de steek. Gelukkig neemt de Vlaamse regering wél het initiatief om ook hen de nodige verhoging van het zorgbudget aan te bieden.”

Volgens Brussels Parlementslid Gilles Verstraeten (N-VA) is dit het zoveelste bewijs van de totale desinteresse van Brussel in Vlaanderen. “Het is hemeltergend dat de Vlaamse Gemeenschap weer moet bijpassen omdat de Brusselse regering uitblinkt in niets doen en wegkijken. De Brusselaars verdienen een beter bestuur dan dit”, besluit hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

5 gedachten over “Tavernier (N-VA): “Brussel laat Vlaamse ouderen in de steek””

  1. nva en met name zakkenvuller de wever laat ook de echte Vlamingen in de kou en gaat liever met een volgende vivaldi oftewel titanic regering in zee om verder te kunnen graaien met zijn 4 vetbetaalde jobkes.

  2. Het weze kameraad Annabel Tavernier (N-VA). een (magere) troost dat voormalig minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) de Vlamingen ook in steek liet tijdens de legislatuur 2014. Taalincivisme/racisme van de Franstaligen was voor hem geen prioriteit. Eerlijkheidshalve moet ik er aan toevoegen dat de cordon sanitaire partijen [ OVLD, CD&V, Vooruit, Groen en…jawel N-VA] totaal onverschillig blijven voor het Brussels taalracisme/incivisme/discriminatie dat de Vlamingen dagelijks machteloos moeten ondergaan.

  3. N-VA laat de Brusselse Vlamingen en Vlamingen in de Brusselse rand in de steek. Vlaamse kleuterscholen in Brussel met 99 % kleuters die het Nederlands niet machtig zijn en waarvan de ouders geen interesse hebben in onze taal. Ze dumpen hun kinderen in het Vlaams kleuteronderwijs als opvangcentra tijdens de werkuren. N-VA chaos dank zij haar inclusief beleid.

Plaats een reactie

Delen