PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw

PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw. Photo News

Binnenland politiek

Uw Mening: Een cordon sanitaire is nooit wenselijk, ook niet rond PVDA

PAL

Jong Groen-covoorzitter Kilian Vandenhirtz stelde een tijdlang geleden in De Afspraak op Vrijdag dat er wat hem betreft een cordon sanitaire rond PVDA-PTB zou mogen komen. Niet goed, volgens onze laatste Vraag van de Week. De meeste PAL NWS-lezers vinden dat een cordon sanitaire nooit wenselijk is.

Het cordon sanitaire is een afspraak tussen politieke partijen om op geen enkele wijze samen te werken met het Vlaams Blok en nadien het Vlaams Belang. Rond de marxistische PVDA is dat cordon er niet.

Ongepast

En dat hoeft ook niet, stelt 82 procent van de respondenten. Zij oordelen dat een cordon nooit wenselijk is. Eén procent van de stemmers vindt dat er zowel rond Vlaams Belang als rond PVDA een cordon moet. 17 procent van de respondenten zegt dat er wel rond PVDA en niet rond Vlaams Belang een cordon moet.

“In een democratie is een cordon sanitaire niet wenselijk en zelfs ongepast”, schrijft Paul Corvair. “Als een partij opkomt voor de verkiezingen en de nodige stemmen haalt, moet ze ook kunnen deelnemen aan de macht.”

“Een cordon rond de PVDA is een héél goed idee”, stelt Geert dan weer. “Een ideologie die het land wil omvormen tot een dictatuur en andersdenkenden in werkkampen wil steken is ronduit gevaarlijk.”

Lees ook:

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




2 gedachten over “Uw Mening: Een cordon sanitaire is nooit wenselijk, ook niet rond PVDA”

  1. als er problemen en gevechten opduiken is het altijd met linkse rooie rakkers maar dat is goed,dit bewijst dat Vlaanderen confederaal-onafhankelijk moet worden.Die anarchisten kunnen dan verblijven in wallonistan-brusselistan,die zijn toch links-communistisch gezind en is er dan bijgevolg geen CS nodig.

  2. Een cordon rond elke partij, dan mag de grootste de premier leveren, logisch toch. Ik discrimineer de cd&v omdat het tsjeven zijn, de nva omdat ze niet voor de Vlamingen zijn, de vld omdat het Gliberalen zijn, en al de rest zijn linkse die discrimineren enz.

Plaats een reactie

Delen