Jules Gheude - Bron: Stijn Derudder

PAL CAST

PAL CAST. Het ’testament’ van België volgens Waalse auteur Jules Gheude

Stijn Derudder

Het is bijna tijd voor ons volgende communautaire dossier, namelijk ‘institutionele zaken’. Dat doen we in het kader van ons ‘Debat over België’ waarbij we bekijken wat meer autonomie voor Vlaanderen zou betekenen voor de Vlaming.

Einde van België

We praatten onder andere met Jules Gheude om dit nieuwe dossier uit te bouwen. De ondertussen 76-jarige Waalse columnist is oud-medewerker en biograaf van de Waalse voormalige federale minister François Perin. Gheude publiceerde meerdere essays en boeken over de Belgische communautaire kwestie. We hebben het met hem over de toekomst van België, of eerder over het testament volgens hem.

Onze nieuwste podcast is ook te beluisteren op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en palcast.be.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Stijn Derudder (°1980, Gent) is getrouwd, vader van 3 kinderen en is hoofdredacteur van 't Pallieterke

3 gedachten over “PAL CAST. Het ’testament’ van België volgens Waalse auteur Jules Gheude”

  1. Voilà, dat is nu eens goed gezegd van een man die zelf niets meer te winnen of te verliezen heeft en hopelijk legt hij dit eens uit aan de luisterende Walen en Franstaligen Brusselaars.

  2. Onze instellingen, national en regionaal, moeten gedemocratiseerd worden inclusief het kiesstelsel.
    N-VA, MR, OVLD en CD&V met Michel presteerden niet beter dan Vivaldi. En de regering Jambon dat is gewoon beneden alle peil. De twee slechtse bestuurders: N-VA en Groen moeten naar de kant. Zes staatshervormingen een maat voor niets. De realiteit is duidelijk: Volksunie en N-VA hebben de Vlamingen bedrogen met utopische beloftes.

  3. Beste Nele, en al die anderen hebbeb bijna 200jaar lang de Vlamingen bestolen en belogen en er knechten van gemaakt. Blijlbaar zit het on Vlaming om zojn mede Vlami.gen de kleineren en bedriegen proficiat

Plaats een reactie

Delen