Vraag van de Week: Vreest u dat de democratie in gevaar komt door extreme religie?

Protest tegen neutraliteit in het onderwijs. Belga

Uncategorized

Pascal Smet laat Iraanse burgemeester ondanks negatief advies Buitenlandse Zaken afreizen naar Brussel

Wannes Neukermans

Amper drie weken na de controversiële gevangenenruil met Iran, verschijnt de burgemeester van hoofdstad Teheran plots in het Brusselse stadhuis, op een top van burgemeesters van grote steden. “We rollen de rode loper niet voor hem uit”, beweert Brussels staatssecretaris Pascal Smet (PS). Nochtans vroeg hij expliciet aan Buitenlandse Zaken om hem, ondanks negatief advies, een visum te verlenen.

Burgemeester Alireza Zakani is een prominent figuur in het regime van de Islamitische Republiek Iran. In zijn kielzog reisden een troep geheime agenten en terroristen mee naar de Brusselse hoofdstad. Op een protestactie van de Iraanse oppositie filmden zij de demonstranten. “Met als doel familieleden in Iran te intimideren”, beweert N-VA-Kamerlid Theo Francken.

(Lees verder onder de tweet.)

Het kabinet van minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) geeft aan toestemming gegeven te hebben voor de komst van de Teheraanse burgemeester. Wél gaf haar kabinet eerst een negatief advies. Ondanks dat besloot staatssecrataris Pascal Smet de burgemeester uit te nodigen. “Hij vroeg expliciet aan Buitenlandse Zaken om zich niet te verzetten tegen zijn vraag”, klonk het bij Buitenlandse Zaken.

Volgens Darya Safai (N-VA) is het onzinnig dat Zakani in Brussel mag rondlopen. “Deze figuur valt te vergelijken met een leider van IS, en die mag hier dan komen praten over hoe burgemeesters steden veiliger kunnen maken? Ik ben 23 jaar geleden gevlucht van deze monsters”, aldus Safai. “En nu ben ik zelfs hier niet meer veilig.”

Lees ook:

https://palnws.be/2023/06/vivaldi-weigert-inhoudelijk-debat-over-grondwetsartikel-bij-ruil-assadi-en-vandecasteele/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

14 gedachten over “Pascal Smet laat Iraanse burgemeester ondanks negatief advies Buitenlandse Zaken afreizen naar Brussel”

  1. PS en banden met de islamofascisten zijn dan toch geen mythe. VB’ers die vreedzaam wensen deel te nemen aan een dito betoging georganiseerd door de zorgsector worden met geweld verhinderd, door de PS-militie (politie) van de socialistische Brusselse burgemeester Close. Een burgmeester uit de islamo-fascistische staat Iran berucht voor het gijzelen van onschuldige buitenlanders, wordt uitgenodigd en ontvangen op het Brussels stadhuis. Dat kunnen blijkbaar alleen de afschuwelijke deviante islamo-socialisten in Brussel zich veroorloven. Een dolksteek in de rug van alle Iraanse politieke vluchtelingen in de wereld en de Iraanse martelaren in Iran.

  2. ben benieuwd of er in het vragenuurtje in de Kamer enige opheldering zal verschaft worden.Ik vrees want een NVA-ster is van Iraanse origine en mag bijgevolg de iraanse politiekers niet voor het hoofd stoten.Porno-sander zal het moeten komen uitleggen,de andere ministers zijn moslimas en franstalig.

  3. Vergelijk asielzoekers met zwerfkatten, wanneer je er 1 eten geeft, dan blijven ze komen en uiteindelijk ben je 24/7 bezig met zwerfkatten, praat je de hele dag over zwerfkatten en tegen zwerfkatten, heb je geen tijd voor andere dingen dan zwerfkatten. De N-VA loooooves zwerfkatten, want de N-VA is als een catlady, ze houdt niet van Vlaamse kinderen of Vlaamse dingen in het algemeen. Ze is enkel nog bezig met te zagen over zwerfkatten.

  4. Pascal had tegen de burgemeester moeten zeggen dat hij voor de venten is, het bezoek zou rap gedaan geweest zijn. En bij een tegenbezoek zou hij met het hoofd eerst van de toren gegooid worden.

  5. Zwerfkatten komen terug met hun jongen. Beste remedie: steriliseren en terug in de omgeving plaatsen. dat vermijdt nieuwe vruchtbare zwerfkatten, volgens dieren-beleid.

  6. Rare snuiter, wetende dat de Aiaiaitollas de Pascallekes van deze wereld liefst met het hoofd naar beneden van de Teheraanse daken smijten, toch de burgemeester met open armen ontvangen.

  7. Niet alleen Iraniërs maar ook Russen waren uitgenodigd. Je ziet nu duidelijk waar het naartoe met Brussel. Hopelijk zijn we er snel vanaf, want wij zijn toch maar het (met nu al meer dan 1 miljoen) gespuis. Maar voor hun facturen te betalen zijn we dan weer wel goed genoeg.

  8. Waarom schrijven jullie: Brussels staatssecretaris Pascal Smet (PS)? Hij is toch van Vooruit? Of is het een grapje en zeggen jullie dat die PS zijn initialen zijn?

Plaats een reactie

Delen