Parket-generaal vraagt opheffing parlementaire onschendbaarheid Sihame El Kaouakibi

Sihame El Kaouakibi. Photo News

Uncategorized

El Kaouakibi kondigt terugkeer in Vlaams Parlement aan

Wannes Neukermans

Via Instagram kondigt Sihame El Kaouakibi haar terugkeer aan in het Vlaams Parlement. Ze was al een tijdlang opnieuw deeltijds aan de slag, maar was nog niet aanwezig tijdens commissies of tijdens de plenaire vergadering. “Team krullie at your service. Binnenkort live in het parlement”, schrijft ze bij een foto van haarzelf en haar twee parlementaire medewerkers.

In november vroeg El Kaouakibi twee deeltijdse parlementaire medewerkers aan, maar op het Uitgebreid Bureau van het Vlaams Parlement besloten alle fracties unaniem om de vraag van El Kaouakibi te weigeren. Wettelijk gezien heeft ze daar wel recht op, ondanks haar blijvende afwezigheid. Uiteindelijk werd het Vlaams Parlement ook verplicht om twee medewerkers te benoemen.

El Kaouakibi zou al een tijdlang opnieuw deeltijds aan de slag zijn, maar dat heeft nog niet tot schriftelijke vragen of resoluties geleid. Haar laatste schriftelijke vraag dateert van 7 december 2020. Of ze nu opnieuw voltijds aan de slag gaat, is onduidelijk.

Lees ook:

https://palnws.be/2023/02/el-kaouakibi-verwijt-vlaams-parlement-haar-terugkeer-tegen-te-werken-deze-strijd-is-niet-enkel-voor-mij/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

13 gedachten over “El Kaouakibi kondigt terugkeer in Vlaams Parlement aan”

  1. Ze weet dat ze toch nooit vervolgd zal worden voor het stelen van belastinggelden, alles is al geregeld dat justitie het dossier onder dat van de Bende van Nijvel heeft geklasseerd, ons kent ons bij OVld. Ondertussen jarenlang ziek geweest zonder controlearts, jarenlang een dikke wedde van ettelijke duizenden euro’s “gekregen” om niets te doen en in hare bloten op een riant dakappartement te liggen paraderen. En nu gaat ze haar come back maken, een jaartje voor de verkiezingen? PVDA en VB zullen er wel bij varen en bij Ovld zullen Rutten, Tommelein en SSomers even de andere kant opkijken, want wie weet durft ze ook nog het reilen en zeilen in deze graaipartij te openbaren? Een schande dat dit anno 2023 nog bestaat.

  2. Er is één positieve kan aan ; gratis reclame voor het VB voor de verkiezingen van 2024, indien dit warm gehouden wordt, tijdig terug opgerakeld en in de schijnwerpers geplaatst wordt, DOEN !

Plaats een reactie

Delen