Piet Lamberts-Van Assche (bron - bekend bij redactie)

PAL CAST

PAL CAST. “Met mijn podcasts en lezingen over Wagner wil ik wat fierheid op onze westerse cultuur overdragen”, vertelt Piet Lamberts-Van Assche

Stijn Derudder

De Nederlandstalige podcasts zijn met eentje meer tegenwoordig. Piet Lamberts-Van Assche is begonnen aan een reeks podcasts over de opera ‘Der Ring des Nibelungen’ van Richard Wagner. Deel één gaat over ‘Das Rheingold’. Met zijn lezingen en nu ook podcasts, wil de oud-lector recht, economie en filosofie, en ik citeer, “wat fierheid op onze westerse cultuur overdragen”. De Koninklijke Muntschouwburg brengt eind oktober een nieuwe productie van het vierdelige epos van Wagner. Wie zich daarop wat wil voorbereiden, is aan het goede adres met de podcasts van Lamberts-Van Assche. U hoort Piet Lamberts-Van Assche en Stijn Derudder.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Stijn Derudder (°1980, Gent) is getrouwd, vader van 3 kinderen en is hoofdredacteur van 't Pallieterke

5 gedachten over “PAL CAST. “Met mijn podcasts en lezingen over Wagner wil ik wat fierheid op onze westerse cultuur overdragen”, vertelt Piet Lamberts-Van Assche”

  1. Westerse cultuur. Twee wereldoorlogen + talrijke koloniale- en dekolonisatie oorlogen+ invoering van de slavernij als business. Dezer dagen vervangen door asielbusiness. Uitbuiting van de arbeiders. Eeuwenlange katholieke religieuze oorlogen tegen de reformatie, vrijheid van godsdienst en tolerantie. Repressie en epuratie (broodroof en verlies van burgerrechten). Om niet te spreken over de oorlogsmisdaden van het Westen in Azië, het Midden-Oosten, Afrika, Amerika en Europa. Beknopte lijst. Maw de Westerse cultuur (eufemisme voor barbarie) heeft meer slachtoffers gemaakt dan de pest, cholera e.a. epidemieën. Westerse cultuur vindt zijn bijbelse bronnen in het verhaal van Kaïn en Abel. Quid Israël alwaar de extreem-rechtse en religieuze regering van Netanyahu een dictatuur wil vestigen en zopas begonnen is met de rechtstaat te slopen?

Plaats een reactie

Delen