Tom Van Grieken (bron: Stijn Derudder)

PAL CAST

PAL CAST. “Het Vlaams Belang kan verder zonder kopstukken, want het merk is niet Tom Van Grieken of iemand anders, maar het Vlaams Belang zelf”, meent Tom Van Grieken

Stijn Derudder

De voorbije weken werd in de media druk gespeculeerd over een mogelijke terugkeer van Lijst Dedecker (LDD), maar die comeback zou volgens Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken een vergissing zijn. Onze journalist Anton Schelfaut sprak daarover met hem, maar beginnen doet hij met te vragen wat Tom Van Grieken onthoudt van de voorbije 11 juliviering.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Stijn Derudder (°1980, Gent) is getrouwd, vader van 3 kinderen en is hoofdredacteur van 't Pallieterke

7 gedachten over “PAL CAST. “Het Vlaams Belang kan verder zonder kopstukken, want het merk is niet Tom Van Grieken of iemand anders, maar het Vlaams Belang zelf”, meent Tom Van Grieken”

  1. “Het Vlaams Belang kan verder zonder kopstukken, want het merk is niet Tom Van Grieken of iemand anders, maar het Vlaams Belang zelf”. Gewoon prachtig. Wat een tegenstelling tot Bart De Wever: “Ikke, ikke, ikke en ik alleen ! Vlaanderen en NVA naar de kloten, als ik niet dé ego-tripper én ziekelijke machtswellusteling mag zijn. Laat je broek zakken voor mij, of je bent een paljas. Ik heb mijn broek laten zakken voor de Fluppe. Dus, iedereen doet hetzelfde voor mij”. Alleen spijtig dat de meeste Vlamingen meer belang hechten aan “Brood en Spelen” i.p.v. na te denken over de toekomst van hun nazaten. Vivaldi heeft het grondig verkloot. Vlaams Belang moet zich niet geroepen voelen om die Vivaldi puinhoop op te ruimen. Laat Bartje dat, samen met de, door hem zelf, verketterde socialisten maar saneren. Hopelijk wordt dat zijn ondergang. Het is nu, na 200 jaar, wel duidelijk dat “revolutie” de enige mogelijkheid is om Vlamingen én Walen te geven wat ze willen, zonder het Coburg circus.

  2. In 2024, vormt NVA een Vivaldi II coalitie ? Zou Bart De Wever zichzelf en zijn NVA opofferen om het Belgisch gedrocht af te maken ? De Vivaldi I puinhoop kan, immers, op geen fatsoenlijke manier, worden opgekuist. Ben luidop aan het denken. Iemand ?

  3. Vlaams Belang is een burgerbeweging. De naam zegt het zelf. Een beweging die de belangen van de gewone Vlaming verdedigt. Als JMDD de belangen van alle Vlamingen zou verdedigen, dan had hij dat allang kunnen doen in de meerdere decennia die hij in ons Vlaanderen leeft. Als BDW en zijn hemelbietjes de belangen van alle Vlamingen zou verdedigen, dan hadden ze dat allang gedaan. Wat deden hemelbietjes? Klagen over ratelslangen en wespen dat je niet op hen mag stemmen.

  4. Lly,zie naar Spanje,het is nog niet erg genoeg en hete ursula zal in haar handjes wrijven.Als NVA-er met kaart zal ik Europees voor het VB kiezen en nationaal-vlaams nog een keer voor de NVA,dan zal ik zien welke de resultaten zijn,er moet een as NVA-VB komen of NVA mag het vergeten bij de gemeenteverkiezingen in oktober

  5. “Je vous ai compris” – dixit Charles De Gaulle en één miljoen Frasen riepen dol enthousiast “Vive De Gaulle”. Die verstandhouding, een utopi, heeft niet lang geduurd. Kort daarna liet hij diezelfde Fransen (pieds noirs) vallen als een baksteen. Raison d’Etat dixit De Gaulle. Bart De Wever idem dito. De kiezers van N-VA laten zich vangen door een rattenvanger. De prioriteit van BDW en zijn partijtop is en blijft het Martelarenplein en de Wetstraat, wegens de centen en de politieke macht. Het politieke “Vlaanderen” versus het economische VL. Politieke een vliegenvanger om stemmen te ronselen en het werkt. Het risico stemmen verliezen hoort bij het spel, deel uitmaken van een coalitie is de inzet en compenseert de eventuele collaterale schade. Trouwens N-VA is veel meer dan BDW. Een partijvoorzitter-businessmen die rekenschap moet afleggen aan zijn kroonraad (inner circle). En in dat kosmopolitisch milieu is Vlaams nationalisme un fait divers.

  6. Het Vlaams Belang kan verder zonder kopstukken (sic). Sorry maar dit is peptalk. Mij interesseert het
    voor welke democratische waardenhet VB staat? Verlopen de voorzittersverkiezingen democratisch is een cruciale vraag? Is het VB belang bereid de democratie in België en het Vlaamse Gewest in te voeren en/of te restaureren: democratische verkiezingen op alle bestuursniveaus, freedom of speach, restauratie van het eigendoms- en verhuurrecht? Het recht op zelfverdediging en verdedigen van zijn eigendom in te voeren? Straffen uitgesproken door rechters te laten uitvoeren. Economische en culturele samenwerking met Nederland, de Oostkantons en Duitsland te bevorderen. Dotaties aan Wallonië en Bruxelles te vervangen door leningen?

Plaats een reactie

Delen